Bitcoin 3 aylık direnci kırdı! Bu altcoin'ler de yükselişe eşlik ediyor!
Bitcoin 3 aylık direnci kırdı! Bu altcoin'ler de yükselişe eşlik ediyor!

Bitcoin 3 aylık direnci kırdı! Bu altcoin’ler de yükselişe eşlik ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasının önemli coinleri Bitcoin, Solana, Polkadot ve Cardano kayda değer kazançlar gördü. Piyasa değeri ile ilk 10’da yer alan varlıklar %5’in üzerinde kazanç sağladı. Bitcoin, 3 ayda ilk kez dikkat çekici bir şekilde 47 bin doların üzerine çıktı.

Pazar günü, piyasa değerine göre en önde gelen 10 kripto varlığın %5’in üzerinde kazanç elde etmesiyle birlikte piyasalara çok fazla yükseliş ivmesi geldi. Piyasa geçen hafta kaldığı yerden devam ettiğini gösterdi.

Solana, Polkadot, Cardano Post Significant Gains Overnight As Bitcoin Breaks 3-Month Resistance

Bitcoin sonunda 44.500 dolarlık fiyat tavanını paramparça etti ve bununla da kalmadı; ayrıca 47 bin dolarlık fiyat seviyesini de geri aldı. BTC’nin 2022’de tüm kayıplarını telafi ettiği ve 3 aylık fiyat direncini kırdığı anlamına geliyordu. BTC şu anda 47 bin dolarlık fiyat noktasının hemen üzerinde işlem görüyor. Şu anda son 24 saatte %5 ve son 7 günde %14,3 artışla 47.067 dolar seviyesinde bulunuyor.

Öte yandan, Ethereum da BTC gibi atak yaptı %5’in üzerinde arttı. Uzmanlar bunu, ağın Proof-of-Work’ten Proof-of-Stake’e geçeceği “Birleştirme” aşamasının eşiğinde olduğu gerçeğine bağladı. Varlık şu anda 3.331,42 dolar civarında işlem görüyor ve fiyatı son 24 saatte %5,23 ve son 7 günde %15 arttı.

Bitcoin ve ETH, daha önce belirtildiği gibi, tek kazananlar değil. Solana, Avalanche ve Polkadot da yükseliş momentumu gösterdi. Özellikle Solana, son 24 saatte %7,98 artışla liderliğini sürdürüyor. SOL 120 dolar fiyat noktasına odaklanarak yaklaşık 108,93  dolardan işlem görüyor.

Cardano da son birkaç haftadaki yükselişini sürdürüyor son 24 saatte %5,08 ve son 7 günde etkileyici bir şekilde %32,99 yükseldi. Piyasa değerine göre 11. sırada yer alan Polkadot’un (DOT), varlığın son 24 saatte %9,93 ve son 7 günde %20,78 artmasıyla ilginç bir gösteri ortaya koyduğunu da belirtmekte fayda var. Kripto piyasası işlem hacmi, toplam kripto piyasası değerlemesi 2,12 trilyon dolar olduğu için son 24 saatte %68,06 gibi etkileyici bir artış gösterdi.

Kripto piyasasında son durum

Kripto piyasası 2022 yılında şimdiye kadar uzmanların tahmin ettiği gibi yüksek fiyatlar görmedi.  Kripto piyasaları son 3 aydır büyük ölçüde baskı altına girdi. Fed politikaları ve belirsiz kripto düzenlemeleri gibi faktörler, yatırımcıları kripto da dahil olmak üzere risk altındaki varlıkları almaya şüpheyle yaklaştırdı.

Bununla birlikte, son birkaç hafta içinde Avrupa’daki kriz, şimdiye kadar Ukrayna’nın savaş çabalarını bağışlarla desteklemede önemli bir rol oynayan dijital varlıklara olan talebi artırmış gibi görünüyor. Buna, Rusya’nın ihracatı için Bitcoin’i kabul etmeyi planlaması da dikkat çekiyor. ETH, ADA, LUNA ve AVAX gibi varlıklarla ilgili geliştirmeler de bununla beraber hızlanıyor.

zycrypto.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin