Bitcoin ticaret hacmi güçlü yükseldi: Fiyata etkisi ne olur?
Bitcoin ticaret hacmi güçlü yükseldi: Fiyata etkisi ne olur?

Bitcoin ticaret hacmi güçlü yükseldi: Fiyata etkisi ne olur?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Veriler, Bitcoin işlem hacminin şu anda 2022’nin ortalamasından daha yüksek değerlerde istikrar kazandığını gösteriyor, ancak bu yılki metrikteki eğilim göz önüne alındığında, bu durum çok uzun sürmeyebilir. Bu da fiyattaki yükselişin geçici olmasıyla sonuçlanabilir.

Arcane Research’ün en son haftalık raporuna göre, 2022’nin büyük bir bölümünde düşük değerlerde kaldıktan sonra, BTC işlem hacmi son zamanlarda yüksek değerlerde bir miktar zemin bulmuş görünüyor.

Günlük işlem hacmi nedir?

“Günlük işlem hacmi”, herhangi bir günde Blockchain’de işlem gören toplam Bitcoin miktarını ölçen bir göstergedir.

Bu metriğin değeri yükseldiğinde, zincirde daha fazla miktarda kripto para dolaştığı için BTC ağı daha aktif hale geliyor.

Öte yandan, hacmin değeri düştüğünde, ağın daha az aktif hale geldiği anlamına geliyor. Böyle bir eğilim olabilir çünkü yatırımcılar hareket etmeden önce kriptonun belirli fiyat hedeflerine ulaşmasını bekliyorlar. Ayrıca şu anda Bitcoin’e genel bir ilgi eksikliğini de gösterebilir.

Şimdi, son 1 yılda BTC işlem hacmindeki eğilimi gösteren bir grafiğe bakalım:

Yukarıdaki grafikte de görebileceğiniz gibi, Bitcoin işlem hacmi şu anda 5 milyar dolar civarında görünüyor ve bir süredir bu değerde.

Bu değer, 2022’nin büyük bölümünde var olan değerden önemli ölçüde yüksek. Bu, ağın son zamanlarda daha aktif hale geldiği anlamına geliyor.

Bununla birlikte, yılda birkaç kez metrik benzer artışlar gösterdi, ancak hacim her zaman kısa bir süre sonra düştü.

Bitcoin yakın vadede önemli bir fiyat hareketi yapamazsa, tıpkı 2022’de olduğu gibi, yatırımcılar ilgisiz olmaya başladıkça hacim bir kez daha düşebilir.

Düşük hacim, kripto için oldukça sorunlu olabilir, çünkü herhangi bir büyük fiyat hareketi, yeterince büyük miktarda yatırımcının katılımını gerektirir, ancak düşük hacimli dönemlerde faaliyet düşük olduğundan, büyük bir fiyat tırmanışı çok uzun sürmez.

BTC fiyatı

Bu haber yazılırken Bitcoin fiyatı geçen hafta %4 düşüşle 41,9 bin dolar civarında dalgalanıyor. Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde kripto paranın fiyatındaki eğilimi gösteriyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin