Bitcoin ticaret dominansı 20.000 dolarlık fiyattan beri görülmemiş seviyelere ulaştı – fiyat artışı kapıda mı?
Bitcoin ticaret dominansı 20.000 dolarlık fiyattan beri görülmemiş seviyelere ulaştı – fiyat artışı kapıda mı?

Bitcoin ticaret dominansı 20.000 dolarlık fiyattan beri görülmemiş seviyelere ulaştı – fiyat artışı kapıda mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ticaret dominansı 20.000 dolarlık fiyattan beri görülmemiş seviyelere ulaştı – fiyat artışı kapıda mı?

Bitcoin ticaret hakimiyeti, BTC’nin tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 20.000 $’a ulaşmasından bu yana ilk kez son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Kripto para piyasası, birkaç aydır merkezi olmayan finans (DeFi) çılgınlığından sonra aniden Bitcoin’e (BTC) geri döndü. Piyasa hakimiyeti %60’ın altında kalırken, bu ayın başlarında, BTC’nin ticaret hakimiyeti, fiyatın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 $’a ulaştığı 2017’den beri görülmeyen seviyelere yükseldi.

The trading dominance of Bitcoin against other major cryptocurrencies

Bitcoin’in piyasa hacmi açısından artan hakimiyeti nedeniyle, alternatif kripto para birimi (altcoin) piyasası durgunlaşıyor. Örneğin, altcoinler için bir gösterge olarak Ethereum’un ticaret hakimiyeti, aynı dönemde benzer bir artış görmedi.

Bitcoin yükselirken altcoin piyasası neden düşük performans gösteriyor?

Temmuz ayından Eylül ayının başına kadar görüldüğü üzere, Bitcoin kademeli olarak yükselirken, bu durum bir “altcoin sezonunun” gerçekleşmesine neden olabilir. Aslında, ETH bu yıl şimdiye kadar yüzde olarak BTC’den daha iyi performans gösterdi. Bu nedenle ivme Bitcoin’e geri dönüyor olabilir.

Bitcoin and Ethereum YTD Performance

Özellikle Ağustos ayında, birçok DeFi tokenı 5 ila 20 kat artarak büyük bir altcoin çılgınlığına neden oldu.

Ancak Bitcoin’in fiyatı kısa sürede hızla yükseldiğinde, altcoin piyasasının çökmesine neden olabilir. Kârlar muhtemelen altcoinlerden stablecoinlere ve Bitcoin’e dönüyor. Bu durum da BTC’nin kendi kendine toparlanmasına neden oluyor.

Three Arrows Capital’in CEO’su Su Zhu, Bitcoin’in hızla yükselişinin altcoinler için düşüş anlamına gelebileceğini vurguladı.

Büyük kripto para borsalarında da benzer bir eğilim gözlemlendi. Huobi’de, Skew’den gelen verilerin de gösterdiği gibi, Bitcoin ticaret hacminin piyasa payı artıyor.

 

The share of major cryptocurrency volume on Huobi

Huobi’deki alım satım verileri önemlidir çünkü borsa, soğuk cüzdanında Bitcoin arzının %1,1’ine sahiptir. OKEx ve Binance ile birlikte kripto para rezervleri açısından dünyanın en büyük borsalarından biri olmaya devam ediyor.

Bu durum BTC için ne anlama geliyor?

Son 13 günde Bitcoin’in fiyatı ABD dolarına karşı %12’den fazla arttı. BTC’nin güçlü performansı, büyük bir gerilemeye neden olabilecek bir dizi olumsuz olayın ardından geliyor.

OKEx tarafından para çekme işlemlerinin askıya alınması da dahil olmak üzere borsayla ilgili birkaç haber, BTC’nin 11.300 doların altına düşmesine neden oldu. Piyasadaki belirsizliğe ve ABD hisse senetlerinin düşüşüne rağmen, BTC 11.700 doların üzerine çıktı.

Analistler, Bitcoin’in iyimser orta vadeli gidişatına nispeten güveniyor. Ancak piyasa rahatlama ararken BTC kısa vadede geri çekilirse bu durum, daha büyük bir altcoin düzeltmesine neden olabilir.

A potential Bitcoin scenario in the medium-term

Michael van de Poppe, BTC’nin muhtemelen 11.100 dolara düşeceğine inanıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin