Bitcoin Temmuz ayında çok konuşulacak! İşte nedeni
Bitcoin Temmuz ayında çok konuşulacak! İşte nedeni

Bitcoin Temmuz ayında çok konuşulacak! İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, 2020’den bu yana ilk kez 200 haftalık hareketli ortalamanın altında kapandı ve fiyat geçmişteki hareketini devam ettirecek gibi görünüyor. CoinMarketCap’e göre, lider kripto para birimi son 24 saatte %0,12 düşüşle 21.383 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’in 200 Haftalık Hareketli Ortalaması nedir?

200 Haftalık Hareketli Ortalama (WMA), yatırımcılar tarafından BTC etrafındaki genel hissi ölçmek için kullanılan önemli bir ölçümdür. Tarihsel olarak, Bitcoin 200 haftalık WMA’nın altına düştüğünde, BTC’nin dip seviyesini bulduğu anlamına gelir. Daha sonra, olumlu bir fiyat ivmesi ile geri döner. Mevcut 200 Haftalık Hareketli Ortalama (22.000 dolar) bu hafta ihlal edilirse, Bitcoin tarih yazabilir.

Plan B, BTC’nin Haziran ayını bu seviyenin altında kapatacağını görmenin ilginç hale geldiğini söyledi.

“Bu ilginçleşiyor! BTC Haziran’ı 200WMA’nın (22 bin dolar) üzerinde kapatmazsa, bu şimdiye kadar 200WMA’nın altındaki ilk aylık kapanış olur. Ay sonuna kadar yaklaşık üç günümüz olmasına rağmen, daha büyük piyasa hissi Bitcoin için iyi görünmüyor. Ayrıca, yatırımcılar BTC’nin 18.000-19.000 dolar seviyesine geri dönmesini bekliyor.”

Bitcoin’in 31.000 doları kırması ne kadar sürer?

İlginç bir şekilde, Bitcoin‘in aynı zaman diliminde 10.000 ile 31.623 dolar arasında ve 31.623 ile 100.000 dolar arasında işlem gördüğü söyleniyor. Veriler, mevcut fiyat aralığının bir yıldan biraz fazla süreceğini, daha büyük aralığın ise 487 güne yayılacağını gösteriyor.

“İstatistiksel olarak, BTC 10 bin dolar ile 31.623 dolar arasında 31.623 dolar ile 100 bin dolar arasında yaklaşık aynı miktarda zaman harcamalı, ancak tarihsel olarak her aralığın yüksek yarısında zamanın 2/3’ünü harcadı.”

Bitcoin fiyat geçmişine rağmen, piyasadaki hakimiyeti hâlâ koruyor. TradingView verilerine göre BTC, %43,46 pay ile kripto pazarına hakim olmaya devam ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin