Ünlü analist PlanB açıkladı: Bitcoin tekrar bu seviyelere gelir mi?
Ünlü analist PlanB açıkladı: Bitcoin tekrar bu seviyelere gelir mi?

Ünlü analist PlanB açıkladı: Bitcoin tekrar bu seviyelere gelir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – PlanB, Bitcoin’in hâlâ bir boğa piyasasında olduğuna ve yakın gelecekte ortalama maliyet fiyatı seviyesine düşmeyeceğine inanıyor.

BTC Stock-to-Flow (S2F) modelinin yaratıcısı PlanB, yalnızca beklenmeyen bir olayın Bitcoin fiyatını 24.500 dolara çekebileceğini ima etti. Geçmişte anonim Twitter takma adı, bazı durumlarda Bitcoin’in fiyat tahminlerini kaçırdı. Ancak varlık üzerindeki yükseliş hissiyatı hâlâ devam ediyor ve yıl sonunda 100.000 dolara ulaşabileceğini iddia ediyor.

Twitter’da 1.7 milyondan fazla takipçisi olan BTC analisti, bir tweet’te, Bitcoin fiyatını mevcut gerçekleşen fiyatına (ortalama maliyet fiyatı) 24.500 dolara düşürecek bir neden görmediğini söyledi. Ayrıca tarihte böyle bir kapitülasyonun sadece üç kez gerçekleştiğini kaydetti.

2018’de Bitcoin SV (BSV) çatallanması, Bitstamp ve Mt. Gox’un sırasıyla 2014 ve 2011’de saldırıya uğraması, PlanB’nin görüşüne göre BTC’yi gerçekleşen fiyat seviyesinin altına iten olaylardı.

Bir başka ünlü Bitcoin analisti olan Willy Woo, BSV çatallanmasının Bitcoin fiyatının 2018’de ana destek seviyelerinin altına ani düşüşüne atfedildiğine katılmadı. Bunun yerine, ani fiyat düşüşüne “BitMEX suçlularının balina kontrolünün tam ölçekte etkisi” olduğuna inanıyor.

2014 yılında kurulan BitMEX, dünyanın en tanınmış kripto para borsalarından biriydi. Kaldıraç ticaretiyle ilgilenen yatırımcıları çekmeyi amaçlayan 2016 yılında piyasaya sürülen “kalıcı vadeli işlemler”, onu bir noktada en popüler türev ürün haline getirdi.

PlanB, “taban modeline” göre 2021’de BTC’nin yaklaşık 100.000 dolara ulaşacağına dair önceki tahminini kaçırdı. Bununla birlikte, analist Şubat ayında BTC’nin her iki modele de girdikten sonra 2023’ün sonunda altı haneli bir fiyat etiketine ulaşacağını öne sürmüştü.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin