Bitcoin teknik analiz: Son 9 ayın zirvesi geldi!

Bitcoin teknik analiz: Son 9 ayın zirvesi geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin teknik analiz; Fiyat 27.000 $ seviyesinin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı. Bitcoin, 17 Mart Cuma günü dokuz ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Artış, ABD Merkez Bankası’nın güç durumdaki bankaları 152,9 milyar dolarlık rekor seviyeye geri döndürme kararının ardından geldi. 

Bitcoin teknik analiz için önemli olan bölgeler kendini gösterirken piyasa hakimiyetini de elden bırakmadı. Piyasaların Federal Rezerv’in ABD ekonomisine likidite kararına tepki göstermesiyle bugünkü seansta yeniden 27.000 doların üzerine çıkan BTC’yi görebildik.

Perşembe günkü 24.625 $’lık düşük seviyenin ardından BTC/USD, günün erken saatlerinde 27.002,39 $’lık gün içi zirveye ulaştı. Hareketin bir sonucu olarak Bitcoin, fiyatın 28.500 doların üzerinde olduğu Haziran 2022’den bu yana en güçlü noktasına tırmandı.

Bitcoin teknik analiz: İlerleme ne kadar devam edebilir?

Geçen haftadan bu yana, Bitcoin fiyatı dik bir büyümeye tanık oldu ve Şubat ortasından Mart başına kadar kaydedilen tüm kayıpları telafi etti. Bu toparlanma aynı zamanda piyasa katılımcılarının yerleşik bir yükseliş trendinde önemli bir özellik olan alıcı düşüşleriyle ilgilendiğini de gösteriyor.

Devam eden rallinin ortasında, Bitcoin fiyatı 25200 dolarlık çok aylık dirençten kesin bir çıkış yaptı. Bahsi geçen direnç, 2022 Ağustos ortası düşüşünü ve 2023 Şubat Ortası düzeltmesini başlattığı için satıcılar için çok önemli bir tedarik bölgesi olarak duruyor.

Teknik gösterge

  • Direnç seviyeleri – 28.000$ ve 32.000$
  • Destek seviyeleri – 21.500$ ve 19.600$

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin