Bitcoin tarihinde ilk! Bir ülkede BTC cüzdanı sayısı, banka hesaplarını geçti
Bitcoin tarihinde ilk! Bir ülkede BTC cüzdanı sayısı, banka hesaplarını geçti

Bitcoin tarihinde ilk! Bir ülkede BTC cüzdanı sayısı, banka hesaplarını geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador’dan Bitcoin ile ilgili oldukça ilginç bir haber geldi. Başkan Nayib Bukele, ülke genelinde açılan Bitcoin cüzdan adreslerinin sayısının El Salvador’daki banka hesaplarının sayısını geçtiğini söyledi.

BTC’yi bu yıl Eylül ayında yasal para birimi olarak resmen kabul ettikten sonra El Salvador’da Bitcoin ile ilgili gelişmeler hız kesmiyor.

El Salvador’da Bitcoin cüzdanı sayısı, banka hesaplarını aştı

Nayib Bukele, bugün doğrulanmış Twitter sayfasından yaptığı açıklamada El Salvador’da banka hesaplarından daha fazla Bitcoin cüzdan adresinin açıldığını duyurdu.

“Dünyada banka hesaplarından daha fazla Bitcoin cüzdan kullanan insanların olduğu bir ülke var.”

https://twitter.com/nayibbukele/status/1460073731456446468

Bu oldukça iyi bir haber olsa da El Salvador’un çok zorlu yollardan geçtiği unutulmamalı.

Hükümet, BTC’yi benimsemesi nedeniyle ağır bir şekilde eleştirildi ve herkes sonuçları konusunda uyardı. Fakat Başkan Bukele, benimsemenin sadece bir reklam ve halkla ilişkiler dublörlüğü olmadığını, bunun yerine bankacılık olanaklarını bankasız nüfusun yüzde 70’inden fazlasını sağlamak için yapıldığını belirtti.

Başkan cesur hamlesinin meyvelerini alıyor

Vatandaşlardan gelen birçok protestodan, muhalefetteki siyasi partilerden ve diğer paydaşlardan gelen eleştirilerden sonra, ülke Bitcoin’i benimsemenin ödüllerini almaya başlıyor gibi görünüyor. Başkan, Bitcoin’e yeni hizmetler ve özellikler eklemek için yöntemler üzerinde çalışıyor. Ülkede şimdiden yüzlerce Bitcoin ATM’si aracılığıyla her gün milyonlarca para transferi gerçekleştiriliyor.

El Salvador bu cesur hamleyi yaptıktan sonra, Amerika’daki ekonomik zorluklar ve yüksek enflasyonla karşı karşıya kalan birçok ülke de Bitcoin’i benimsemeyi düşünmeye başladı. Ancak hiçbiri bir karar vermedi ya da tam olarak ne zaman hamle yapacaklarını söylemedi.

Afrika kıtasında da bazı gelişmeler var. Zimbabwe’nin Bitcoin’i yasal bir para haline getirme planları yaptığı söyleniyor. Ancak hükümet, yalnızca bir CBDC’ye açık olduklarını belirterek söylentiyi yalanladı.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin