Bitcoin tarihin en kötü aylık performansını gösterdi, peki şimdi ne olacak?

Bitcoin tarihin en kötü aylık performansını gösterdi, peki şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası 2022 yılını kötü bir başlangıç yapmıştı. Ancak geldiğimiz yaz dönemini düşündüğümüzde daha kötü bir tabloyu gördük. Ocak ayındaki performansı bile daha iyi olan varlıkların Haziran ayı kapanışı son yılların en kötüsü oldu.

Piyasanın lideri Bitcoin ise 20 bin doların altında kalarak inatçı bir süreç izledi. Hacimsiz ve yeni para akışlarının olmaması düşüşleri beraberinde getirdi. Kurumsal ve bireysel yatırımcılar ise ucuza BTC almak için adeta kıyasıya yarıştı.

Haziran 2022, Bitcoin ve daha geniş piyasa düzeltmesi açısından acımasızdı. Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), 2011’den bu yana en kötü aylık performansını kaydederek %37’den fazla düştü.

Zincir üstü verilerin Bitcoin raporu

Veri sağlayıcı Glassnode, ABD enflasyon tahminlerinin etrafta dolaşan olası durgunluk bulutları ile yüksek kaldığı için pazarın büyük ölçüde risk altında olduğunu belirtti. Ayrıca Bitcoin’in zincir üzerindeki performansına ve ağ etkinliğine de yansıdı.

Bitcoin fiyat düzeltmesi, 2018 ve 2020’nin önceki ayı piyasası dipleriyle çarpıcı benzerlikler gösteriyor. Ancak şu an itibarıyla Bitcoin fiyatının tersine çevrilmesi için yeterli katalizör yok. Glassnode’daki analistler konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bitcoin dip oluşumu için durum, güçlü yatırımcıların gözlemlenebilir hakimiyetine, sayısız makro osilatörde tarihsel olarak önemli düşüşlere ve birkaç ayı piyasası fiyatlandırma modelinin çarpıcı mesafesinde seyreden fiyatların güçlü bir birleşimine dayanıyor. Ancak, bu HODLer’lar çizgiyi tutabilir mi?”

Zincir üzerindeki veriler yüksek kanaat birikimi gösteriyor

Glassnode raporunda, fiyat düzeltmesine rağmen, birikim ve kendi kendini saklama konusunda hala yüksek bir kanaat olduğunu belirtiyor. Döviz bakiyeleri benzeri görülmemiş oranlarda boşalıyor. Öte yandan Bitcoin “küçük ve balina bakiyeleri” önemli ölçüde artıyor.

Öte yandan, zincir içi etkinlik, ağ etkinliğinin ve kullanıcı sayısının en derin ayı piyasası bölgesine yaklaştığını gösteriyor. Glassnode,

“Örneğin adres etkinliği, Kasım ayında 1 milyon/günden %13 azalarak bugün yalnızca 870k/güne düştü. Bu, yeni kullanıcılarda çok az büyüme olduğunu ve hatta mevcut kullanıcıları korumak için bir mücadele olduğunu gösteriyor.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin