Bitcoin tarihi, yükselişin farklı mı okuyor: İşte nedenleri…

Bitcoin tarihi, yükselişi farklı mı okuyor: İşte nedenleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto paralar, son zamanların en yüksek seviyelerine yakın işlem görüyor. Bitcoin 20 Şubat Pazartesi günü 25.000 dolara yakın seyrediyor. Piyasalar, önemli bir ekonomik veri haftası öncesinde haftaya kısmen yeşil başladı. 

Öte yandan Bitcoin tarihi bir veriyle yeniden farklı olduğunu gösterdi. Mevcut Bitcoin (BTC) rallisi, belki de makroekonomik senaryodan kurtulmanın ve 2022’de kripto pazarındaki şok olaylara karşı direncin bir sonucu olabilir. Yükseliş atmosferine rağmen lider kripto para birimi şu anda 200 günlük haftalık hareketli ortalamanın (WMA) temel göstergesinin altında kalıyor.

Amerika Birleşik Devletleri FOMC (Federal Açık Piyasa Komitesi) Çarşamba günü son tutanaklarını, ardından Perşembe günü ABD gayri safi yurtiçi hasıla verilerini yayınlayacak. Bu vierler piyasanın gidişatını yön verebilir.

Bitcoin tarihi neler söylüyor?

200 WMA, yatırımcılar için son derece önemlidir. Bu gösterge genellikle varlığın yönündeki bir değişikliğin işareti olabilir. Net bir sinyal alındığında uzun vadeli bir değişim olacağına inanılır. 

Piyasa hissiyatı boğalara doğru kayarken, Bitcoin haftaya başlamak için 25.000 $ seviyesine yakın kaldı. BTC ticaretinin 200 WMA’nın altındaki bu davranışı, 2022 boyunca oldukça sık gözlemlendi. Bitcoin tarihinde de bunu görebilmek mümkündür.

Bitcoin aktif adresleri

Bitcoin boğa paterni için güç eksikliğinin bir işareti olabilecek zincirleme veriler, önceki BTC kırılmalarından ilginç bir karşılaştırma ortaya koyuyor.

Bitcoin tarihi veriler, boğa döngülerinin başlangıcından farklı olarak, mevcut döngü aslında 30 günlük hareketli ortalamaya dayalı olarak yeterli aktif adrese sahip değil. Bir diğer teori de ise yukarı yönlü eğride bir fiyat hareketini haklı çıkarmak için bu adreslerdeki artışa yeterince sahip olmayabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin