Bitcoin sterline karşı sert yükselecek.
Bitcoin sterline karşı sert yükselecek.

Ünlü yatırımcı Jefferson Nunn: “Bitcoin sterline karşı sert yükselecek.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere’deki önde gelen bir hükümet bakanı, ülkesinin Avrupa Birliği’nden anlaşmasız bir şekilde çıkmaları halinde olası etkileri azaltmak amacıyla bankacılık kurumlarını kapatma fikrini önerdi. Analistler öneriyi merkezsizlik ile ilgili daha geniş argümanları desteklemek için başka bir neden olarak adlandırıyorlar.

Büyük gün 1 Kasım 2019

Anlaşmasız Brexit sonucunda ortaya çıkabilecek olası mali kaosu sınırlama stratejisi olarak, hükümet bakanı Michael Gove 1 Kasım 2019’da İngiliz bankalarının kapatılmasını önerdi.

İngiltere için son derece kilit bir isim olan Gove, kısa bir süre önce seçilen Başbakan Boris Johnson tarafından, anlaşmasız Brexit’in sonuçlarını planlamak üzere görevlendirildi. Temel olarak bu teklif, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasından hemen sonra 24 saat boyunca finansal piyasaları kapatacak bir banka tatilini zorlayacak.

Mevcut zaman çizelgesine göre İngiltere, iki tarafın nisan ayında altı aylık bir uzatma kararı almasının ardından oluşturulan programdan ötürü 31 Ekim 2019’a kadar Avrupa Birliği’nin bir parçası olarak kalacak.

Ancak bazı analistler, bu teklifin İngiliz bankalarını söz konusu piyasa kesintilerinden koruyamayacağı düşüncesinde.

“Bankalara güven son on yılın en düşük seviyesinde.”

Kuşkusuz, İngiltere hükümetinin açıklık ve yön eksikliği, şimdiden küresel pazarlara büyük miktarda dalgalanma getirdi.

İngiliz bankalarına yönelik olası sıra dışı bir müdahale, merkezsiz para birimlerinin geniş tabanlı kullanımına yönelik argümanların canlanmasına neden olabilir. Ünlü Bitcoin yatırımcısı Max Keizer kısa süre önce pazarın bazı merkezileştirilmiş bankacılık ve devlet finansmanı ile ilgili sorunlarını şöyle açıklamıştı:

Merkezi yönetimlere, merkez bankalarına ve merkezileşmiş fiat para duyulan güven, on yılın en düşük seviyesinde.

Anlaşmasız Brexit’in gerçekleşmesi beklenirken İngiliz sterlini birçok büyük dünya para birimine karşı ağır satış baskısıyla yüzleşmeye devam ediyor.

“Büyük gün 1 Kasım. Bitcoin sterline karşı sert yükselecek.”

Kripto ticareti yapan bazı kişilere göre İngiltere’nin Avrupa Birliği’ni anlaşmasız bir şekilde ayrılması durumunda, yükselen Bitcoin fiyatları önümüzdeki birkaç ay boyunca yeni ralliler görebilir.

Ünlü yatırımcı Jefferson Nunn’a göre eğer anlaşmasız Brexit olursa Birleşik devletler hiperenflasyonla karşı karşıya kalabilir.

Nunn:

Airbus dahil olmak üzere birçok şirket İngiltere’yi tamamen terk etme tehdidinde bulunacak ve her ekonomik gösterge o gün kırmızı yanacak. İşsizlik artacak, halihazırda gerilmiş olan İngiltere Merkez Bankası nakit basmaya zorlanacak ve Bitcoin sterline karşı yükselecek.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin