Bitcoin sosyal hacminde artış yeni bir yükselişin işareti mi?
Bitcoin sosyal hacminde artış yeni bir yükselişin işareti mi?

Bitcoin sosyal hacminde artış yeni bir yükselişin işareti mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son birkaç gün içinde piyasa fiyatları düşerken, Bitcoin sosyal hacimleri artmaya başladı. Bireysel alıcılar, dipten satın almak için bu fırsattan yararlanmaya çalışıyor olabilir ve bu konuda sessiz kalmıyorlar.

Onchain veri toplayıcısı Santiment’in araştırması, Bitcoin (BTC), için ‘sosyal hacim’ göstergesinde bazı önemli artışlar gördükten sonra coşkunun piyasaya geri dönebileceğini ortaya koydu.

Santiment’in Bitcoin sosyal hacmi, sosyal medya platformlarında bahsetme sayısını ölçerek yatırımcılar arasındaki ilgi düzeyini ölçen bir kalabalık metriğidir.

Son altı gün içinde, algı, Bitcoin fiyatı ile ters bir korelasyon gösterdi. Bu gelişme, büyük olasılıkla, piyasa katılımcılarının pozisyon alma veya daha düşük fiyatlarla alım yapma fırsatı bulmalarının bir sonucu.

Satiment’e göre BTC fiyatı ve sosyal hacim grafiği

22 Ocak’ta Bitcoin fiyatı 29.000 dolarlık fiyat seviyesinin altına düştüğünde, sosyal medya hacmi 908.000 bahsetme ile patladı. Benzer bir etkileşim seviyesi, en son 14-15 Ocak arasında, tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydettiği zaman görülmüştü.

Santiment’in pozitif ve negatif Bitcoin gönderi tablosu

Sosyal medyada bahsedilenler hem olumlu hem de olumsuz duygulardan oluşsa da, araç bu iki ayrı kategoriye daha derin bir araştırma yapıyor. Grafiğe bir göz atmak, olumlu sözler olarak gördüğü şeylerin daha yüksek bir baskınlığını gösterdiğinden, yükseliş eğiliminin anlatısını destekliyor.

Önemli bir satıştan sonra Bitcoin sosyal hacimlerinin yeniden canlanması, dijital varlığın yükseliş durumunu güçlendirir. Bu arada, dipten almayı başaran tüccarlar, yazım anında % 10 oranında kazandı.

Bitcoin’in mevcut fiyatına katkıda bulunan olası bir faktör, piyasanın geri kalanı ile hakimiyet için rekabettir. 2021’in ilk üç haftasında Bitcoin hakimiyeti % 10 düştü.

Pazar payındaki bu değişim, piyasanın diğer yarısını Ethereum’un önderliğinde anlık bir çılgınlığa sürükleyen kazanımlarla yansıdı.

Yazımız hazırlanırken, Bitcoin 31.500 $ seviyesinde bulunuyordu. Bu, dünkü açılıştan bu yana % 11 düşüş anlamına geliyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin