featured

Bitcoin, yeni bir boğa rallisine başlamadan önce son kritik dirençle karşı karşıya! Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa lideri olan Bitcoin’in son fiyat artışları, kripto pazarındaki talebin ve güvenin altını çiziyor. BTC fiyatındaki artış diğer kripto para birimlerini de etkiledi. Ancak fiyat, ayı piyasasını sonlandırmadan önce hâlâ 25,000 dolarda bulunan kritik bir direnç noktasıyla karşı karşıya.

BTC haftalık fiyat grafiği

Haftalık fiyat grafiğindeki fiyat hareketi 2018 ayı piyasasının son kapitülasyon aşamasına benziyor. 2018 ayı piyasasının son aşamasında, Bitcoin’in fiyatı %50’lik bir düşüş yaşamıştı. Sonuç olarak, birçok piyasa katılımcısı teslim oldu ve önemli kayıplar gerçekleştirdi. Ardından, BTC dibe dokundu ve 2019 boğa koşusunu başlattı.

Bitcoin grafik

Aynı yapı şu anda da yaşanıyor; 15,000 dolar seviyesine kadar gerileyen büyük bir düşüş trendinin  ardından, piyasa bir dizi kapitülasyon olayı yaşadı. Son zamanlarda ise birçok temel direnç noktasını aşarak bir yükseliş trendi başlattı.

Dolayısıyla kripto para piyasası çok yakın zamanda büyük bir boğa koşusuna başlayabilir.

BTC günlük fiyat grafiği analizi

Günlük zaman diliminde, fiyatın aylardır geçerli olan direnç noktasını aştığı ancak ardından bir düzeltme aşamasına girdiği ve geri çekilme oluşturduğu görülüyor. Düzeltme aşamasında, fiyat kritik direnç noktasını yeniden test etti ve 22,000 dolarda bulunan destek noktasını doğruladı.

Daha sonrasında Bitcoin, 25,000 dolardaki kritik direnç noktasına yeniden yükseldi. Bu seviye, psikolojik olarak çok önemli bir engeldir ve 2022 Haziran ayının ortasından beri geçerliliğini korumaktadır. Ancak BTC bu seviyeyi aşarsa, bir sonraki direnç noktası olan 30,000 dolar seviyesine doğru yükselişi başlatacaktır.

Bununla birlikte fiyat ile RSI göstergesi arasında, 25,000 dolar seviyesini kırmaya çalışmadan önce fiyat için kısa vadeli bir düzeltmeye yol açabilecek düşüş eğilimi mevcut.

Teknik göstergeler

Bitcoin ayı piyasası, son zamanlarda tüm yatırımcıların zarar etmesine sebep oldu. Token’larını uzun süredir kâr amaçlı tutanlar bile kayıplar yaşadı. Uzun vadeli sahiplerin, tüm piyasa katılımcılarının panik satışı yaptığı veya “teslim olduğu” bir ayı piyasasının geç aşamasında bu şekilde hareket etmesi yaygın bir durumdur.

SOPR metriği, uzun vadeli yatırımcıların elde ettiği kâr veya zararın miktarını ölçer. Mayıs 2022’nin sonlarından bu yana, bu metrik birin altında seyrediyor. Bu da uzun vadeli sahiplerin zarar ettiğini gösteriyor.

Tarihsel olarak boğa piyasasının başlangıcı, metrik değerinin birin üzerine çıkmasıyla eşzamanlıydı. Son zamanlarda, metrik toparlanmaya başladı ve Bitcoin’in fiyatındaki yükseliş nedeniyle biraz arttı.

Yine de 15,5000 dolar seviyesini ayı piyasasının dibi olarak adlandırmak için henüz çok erken. Çünkü son zamanlardaki dürtüsel ralli bir boğa tuzağı olabilir. Fiyatın sıradaki yönünü tahmin etmek için uzun vadeli sahiplerin SOPR metriğini yakından izlemek önemlidir.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin