FTX üzerinde yaşanan stres tüm kripto varlıkları etkisi altına aldı

Bitcoin son durum: İşte büyük çöküşün 3 ana faktörü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) kayıpları, hafta sonu boyunca derinleşti. Kripto para birimi, bir dizi satış sinyali ortasında 26.000 doların altına kadar gerilemesine neden oldu. Bu fiyatlanma ise 2020’nin sonundan bu yana en düşük seviye anlamına geliyor. Bitcoin son durum için yörüngeler streste olurken, çöküşün sebebi ne?

BTC son iki günde %20 düştü ve şu anda marjinal olarak 25.000 doların üzerinde işlem görüyor. Tokenin piyasa değeri de 500 milyar doların altına düştü.

BTC’nin son kayıpları aşırı ısınan ABD enflasyon verileri tarafından tetiklendi. Diğer olumsuz göstergelerin bir karışımı hafta sonu boyunca keskin satışlara neden oldu.

Artan enflasyonun şimdi ABD Federal Rezervi tarafından bu hafta beklenenden daha büyük bir faiz oranı artışını teşvik etmesi ve BTC için daha fazla rüzgar oluşturması anlamına gelebilir.

DeFi kayıpları piyasayı etkiledi

DeFi alanındaki sorun, büyük oyuncu Celsius’un ciddi bir likidite sıkışıklığı nedeniyle para çekme işlemlerini askıya aldı. Bu da kripto duyarlılığını kötüleştirdi.

Diğer yandan, Ethereum’da panik satışına neden olan Lido Staked Ethereum’un (stETH) sabitlenmesinden kaynaklanıyor. İkinci en büyük kripto para birimindeki kayıplar, BTC’deki kayıplardan çok daha ağır bastı.

BTC yaıtırımcıları enflasyon arttıkça Fed’den korkuyor

Bu hafta ekonomik olayların ön saflarında yer alan FED’in 14 Haziran’da başlayacak iki günlük toplantısı var. Yüksek enflasyon rakamları ışığında, merkez bankasının faiz oranlarını ne kadar artırmak istediğine odaklanılacak.

Borsa operatörü CME Group’tan gelen veriler, traderların %76’sının bu hafta 75 baz puanlık bir artışla fiyatlandırdığını ve faiz oranlarını pandemi öncesi seviyelere yaklaştırdığını öngörüyor.

Hafta sonu fiyat hareketi kriptolar için acımasızdı. Yeni hafta fiyat hareketi de cesaret verici değil. BTC fiyatı 25K destek seviyesini yeniden test etti ve muhtemelen fiyatın 20K kritik fiyata doğru düşeceğini gösterebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin