Bitcoin son durum: Ağustos kapanışı sonrasında Eylül’de bizleri ne bekliyor?

Bitcoin son durum: Ağustos kapanışı sonrasında Eylül’de bizleri ne bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın en değerli varlığı Ağustos ayını kırmızı kapatmaktan kaçamadı. Her ne kadar 20 bin doların üstünde kalsa da artık bu psikolojik bölgenin bir anlamı kalmamış oldu. Bitcoin son durum grafiklerinde de istenilen seviyeler gelmemesi Eylül başlangıcını kötü yapıyor.

Öte yandan Eylül ayı kötü başlangıç olarak kabul edilebilir, ancak bazı yapılar yeniden yükseliş sinyali için gövde gösterisinde bulunabilir.

Bitcoin, 15 Ağustos’ta 25.210$’lık yerel en yüksek seviyeye ulaştığından beri azalan bir direnç çizgisinin altına düşüyor. Düşüş hareketi şimdiye kadar 28 Ağustos’ta 19.520$’lık yerel bir dip seviyesine ulaşmasına neden oldu.

BTC/USDT

Bitcoin son durum: Veriler BTC için ne söylüyor

Lider kripto para Bitcoin son durum için grafikleri ve verileri tek tek inceleyelim. Öncelikle RSI seviyeleri ve dip bölgelerine göz atalım…

En son iki dip sırasında, altı saatlik RSI önemli bir yükseliş sapması (yeşil hat) oluşturdu. RSI göstergesi hala 50’nin üzerine çıkmak için mücadele ediyor.

Çizginin üzerinde bir kırılma olursa, bir sonraki en yakın direnç alanı 21.700 dolarda yer alıyor. Ters bir baskı ise daha da dipleri gösterebilir. Şu anki fiyat 20K altında olduğunu hatırlatalım.

BTC/USDT 1

Olası Eylül tarihli Bitcoin trendleri

Tarihsel olarak Eylül ayı BTC için iyi şeyler söylemiyor. Eylül 2020 ve 2021’de (kırmızı simgeler), Bitcoin fiyatı %7’den biraz fazla düştü. Ancak, bu şamdanlarda ilginç olan şey, büyük yükseliş şamdanlarıyla çevrelenmiş bir yapıya sahip olması. Bu, özellikle 2020’de, Eylül şamdanını altı aylık yükseliş şamdanının izlediği zaman dilimini gösterir.

2017, 2018 ve 2019 mum çubukları (yeşil simgeler) sırasıyla %8,50, %6,75 ve %14,14 düşüş gösterdi. Bu da son beş Eylül mum çubuğunun düşüş eğiliminde olduğu anlamına geliyor. 2018 ve 2019 şamdanları belirsiz trendlerde gerçekleşti. Ancak 2017 şamdanı, bir yükseliş eğilimi içinde yükseliş şamdanlarıyla çevrili olduğu 2020 ve 2021 mum çubuklarına oldukça benziyordu.

 2015 ve 2016 (yeşil simgeler), nispeten küçük olmalarına rağmen yükseliş gösteren Eylül şamdanlarına sahipti. 2014 bize Eylül ayındaki %19’luk en büyük düşüşü verirken, 2013 de ay içinde bazı kayıplar gördü.

BTC/USDT 2

Gerçekleşen ve piyasa değeri

Bitcoin son durum ile ilgili aynı zamanda gerçekleşen değer ve piyasa değeri verilerini de kontrol etmek gerekir. Buradaki metrikler Eylül ayı perspektifini daha iyi ortaya koyabilir.

Piyasa değeri (MC) ve gerçekleşen değer (RC) olarak sınıflandırılır. Bu formülde ikisinin arasındaki ilişki baz alınır.

BTC/USDT Glassnode

MC ve RC arasındaki oran

Geçmiş tarihlere baktığımızda, MC’nin RC’nin altına düştüğü dönemler diplerle ilişkilendirilmiş. Ayrıca bu dönemler uzun sürmemiş. MC’nin RC’nin altına düştüğü maksimum süre, Ocak 2015’te başlayan 11 aylık bir dönem (siyah daire).

2018 düzeltmesi ayrıca MC’nin RC’den (kırmızı daire) daha düşük olduğu beş aylık bir dönemi işaret ediyor.

Diğer yandan eğer MC, RC’yi alırsa büyük olasılıkla uzun bir süre altına düşürmez. Fakat istisnalar elbette olabilir. Bu yıl olduğu gibi…

BTC/USDT Glassnode 1

MC ilk defa 18 Haziran’da RC’nin altına düştü.Bu olay 18 Ağustos’ta tekrarlandı. 2015 yılında gerçekleşen bu metrikte 15 gün içinde dip, 2018 yılında ise 25 gün sonra bir dip oluştu.

Bitcoin son durum için gelelim sonuca…

Zincir içi metriklere bakıldığında Eylül ayındaki geçmişler performansı çıkmaza sokuyor. Bu yüzden de düşüş yönünde bir kapanış daha gelmesi olası gibi. Ancak hangi tarafta bir düşüş kapanışı gerçekleşeceğini söylemek için erken.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin