Bitcoin son durum: 50 günlük EMA, 40 bin doları mı çağrıyor?

Bitcoin son durum: 50K altına iyice yerleşti mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto dünyası hafta sonu yaşanılan çöküşün ardından yeni haftaya başlangıç yapıyor. Bitcoin ve diğer varlıklarda oluşan düşüş büyük bir etki oluşturmuştu. Anlık dip seviyeler beklenmeyen noktalara kadar ulaşmıştı. Bitcoin para biriminde 42.000 dolar seviyeleri görülmüştü. Peki Bitcoin son durum ne?

Bitcoin, 4 Aralık Cumartesi yaşadığı büyük çöküşten sonra Pazar günü toparlamaya çalıştı. Ancak bu toparlama 50K üzerinde bir kapanış getirmedi. Haftalık kapanış iyi bir senaryo olarak gösterilen 48.500 üzerinde oldu. Fakat beklentiler yine de tam olarak karşılanmadı. 50K beklentisi oluşmazken, yeniden bir sürpriz yapabilir.

BTC, bugünden itibaren toparlanmaya geçebilir. Bir istikrar sağlaması için kısa vadede 50.000 doları geçmesi kritik olarak gösteriliyor. Anlık fiyat ile 50K altında kalan Bitcoin, 100 saatlik basit hareketli ortalamanın altında işlem görüyor.

Bitcoin son durum Teknik veriler

Bitcoin son durum: Teknik veriler

BTC/USD paritesinde saatlik grafiğe baktığımızda yükselen bir trend çizgisine sahip. 48.600 destek noktasıyla önemli bir yükselişi oluşturuyor. 50.000 doların üzerine yapacağı hacimli kırılım yükselişi daha da tetikleyebilir.

Bitcoin son durum için Fib formasyonu, düşüşün yüzde 50 olduğunu gösteriyor. 57.688 dolardan başlayan ani kırılma ile 42 bin dolara kadar yolculuk yapmasına neden oldu.

Lider kripto para biriminde 49.600 ve 50.900 seviyelerinde önemli direnç noktaları var. Buraların geçilmesi 52.500 direncine götürebilir. Ancak en büyük ana direnç 60K yapısında bulunuyor. Aşağıya yönlü yapacağı hareketlerde ise 48.500-47.500 dolar seviyesi destek olarak kabul edilebilir.

Bitcoin ne kadar?

Haberi yaptığımız esnada 1 Bitcoin 48.700 dolar civarında. Bugün erken saatlerde 49.000 doların üzerine kadar çıkabildi.

Bitcoin ne kadar düştü?

BTC, tüm zamanlar zirvesinden bu yana neredeyse %70 düştü. 69.000 dolar ile zirvesini yaşayan Bitcoin, daha sonraki süreçte 42.000 dolara kadar geriledi.

Bitcoin yükselir mi?

Bitcoin son durum için yükselişi kestirmek biraz zor olabilir. Öyle ki hafta sonu yaptığı düşüşle beraber Bitcoin büyük bir yara aldı. Ani tepki vermesi gerekebilir. Bir diğer ihtimal ise yükseliş kademeli şekilde gerçekleşebilir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin