Rapor: Eylül ayının en büyük türev borsası belli oldu
Rapor: Eylül ayının en büyük türev borsası belli oldu

Bitcoin son 10 yılda yüzde 9.000.000 kazandırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2010’lu yıllar neredeyse bitmek üzere yılının en iyisi olarak diğerlerinden inanılmaz derecede değişken bir yatırım göze çarpıyordu. Ne olduğunu tahmin etmek ister misin? Bitcoin.

Bank of America Securities’in yakın tarihte yayınladığı bir rapora göre, 2010 yılının başında Bitcoin’e 1 dolar yatırdıysanız, şimdi 90.000 dolardan fazla paranız olacaktı.

Bitcoin kendi rekorunu kırdı

Bir Bitcoin (BTC) şu anda yaklaşık 7.000 $ değerinde. Bu, iki yıl önceki Bitcoinin 20.000 $ ‘lık fiyatının oldukça altında olsa da, son 10 yıllık performans gön önüne alındığında en çok gelir sağlayan yatırım olarak dikkat çekiyor.

Bitcoin oldukça spekülatif bir yatırım olmaya devam ediyor. Ancak son on yılda en popüler ve en yaygın olarak kabul edilen kripto para birimi yükselişine her daim devam ediyor. Birçok insan Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul ediyor ve birçok yatırım şirketi ve borsa, Bitcoin için vadeli işlem alım satımı başlattı. Sosyal medya devi Facebook (FB) Libra adlı dijital para birimini doğruladı.

Bitcoin; bono, devlet tahvili, faiz ve diğer yatırım araçlarının hepsini geride bıraktı.

CCN’in haberine göre, 10 yıllık süreçte devlet tahvilleri ve borsaların hisse senetleri kıyaslandı. Devlet tahvilleri arasında ABD tahvillerinin en iyi performans gösteren tahvil olduğu belirtilirken Türkiye tahvillerinin ise 10 yılda yaklaşık %40’lık değer kaybı yaşadığı gözlendi.

2010 yılında 1 dolar değerinde ABD tahvili 2,08 dolar değerindeyken Türkiye ise bu konuda son on yılın en kötü performasına sahipti. 2010 yılında Türkiye’den alınan 1 dolar değerindeki devlet tahvilinin, bugün itibarıyla 0,61 dolara gerilediği söylendi.

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin