featured

”Bitcoin sahtekarlıktır” Diyen Jp Morgan CEO’su Jamie Dimon, Yeni Açıklamalar Yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta katıldığı bir programda ”Bitcoin sahtekarlıktır” söylemiyle Kripto Para sektöründe olay sözlere imza atan JP Morgan CEO’su Jamie Dimon günlerdir eleştiriliyordu ve sessizliğini bozarak CNBC‘ye yeni açıklamalarda bulundu.




JP Morgan bu defa, yetkililerin kripto para kullanıcılarının hapis cezası alabileceğini söyleyeceğini ve bu yüzden sektörün kara borsa olabileceğini vurguladı.

 “Şu anda bu kripto şeyleri bir yenilik .. İnsanlar çok nazik olduklarını düşünüyorlar … Fakat büyük hükümetler bunları kapatacak” 

…diye devam etti.

Ayrıca Hindistan’daki Ekonomik Times’a konuşan Dimon, düşüncelerine biraz daha detay kattı; bu sefer küresel hükümetler kripto para birimlerini düzenleyebilecekleri fikrine değindi.

“Dijital para birimlerimiz var … dijital rupi alabiliyorsunuz, bu yüzden dijital para birimlerine karşı değiliz” dedi.

“Ben para ve değer yaratmadan bahsediyorum” diye devam etti. “Hükümetler artık bir yenilikmiş gibi bakıyorlar, ancak ne kadar büyük olursa yenilik de o kadar az olur”.

Yeni açıklamalar Dimon’un geçtiğimiz hafta bitcoin’i “sahtekarlık” olarak adlandırdığı ve bitcoin ticareti yaparsa herhangi bir çalışanını kovacağı bir açıklama yapmıştı . Özellikle Dimon, İsveç’teki bir şirket olan Blockswater tarafından pazarda yanlış ve yanıltıcı bilgi yaymakla suçlanıyor. Ayrıca McAfee gibi uzmanlardan da Dimon’a cevaplar gecikmedi.

(KPH) YORUM:

Yıllar önce Dimon gibi bir iş adamı ve yönetici, Bitcoin ya da kripto para sektörü hakkında buna benzer bir açıklama yapmış olsaydı şayet, bu açıklamalardan dolayı tüm kripto para meraklıları oldukça endişeye kapılır ve belkide sektöre ciddi bir darbe vurulmuş olabilirdi. Hatta haklı bulunabilir, hükümetlerin bu sektör hakkında olumsuz kararlar alarak yasaklayabileceği dahi düşünülebilirdi. Ancak yıl 2017 ve Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para sektörü bul yıl altın çağına girdi desek çokta abartmış olmayız.

Her geçen gün bırakalım yasaklanmayı, hükümetler Bitcoin ve kripto paraların nasıl yasal hale getirilebileceği üzerine çalışmalarını arttırmaktadırlar. Hantal kalmış bankacılık sistemleri, devletlere külfeti tartışılmaz olan kağıt ve madeni para basımları artık yerini yeni çözümlere bırakmak zorundalar.

Kaldıki, Japonya ve Amerika başta olmak üzere bir çok ülke henüz şimdiden Bitcoin ya da kripto paraları yasal hale getirecek kanunlarını çıkardılar.

Piyasa değeri 100 milyar doların üzerine ulaşmış, insanlara günlük hayatlarında kolaylıklar sağlayan, para transferlerinde ciddi transfer ücretleri ödemekten kurtaran, güvenliği yüksek seviyede tutulabilen, yüzbinlerce insana kazanç fırsatları sunan böylesine ”anonim” bir sektörün önünde durmak ne derece akıllı bir davranış olur?

Bu sorunun cevabını sizlere bırakıyoruz… Tabii ki bir bankanın sahibi ya da CEO’su değilseniz…




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin