Bitcoin hash oranı yeni bir ATH seviyesine geliyor…

Bitcoin sahipleri, varlıklarından vazgeçiyor mu? İşte uzun vadeli bakış…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ağır bir hafta sonunu daha geride bırakıyoruz. Her geçen gün daha fazla yara alan piyasa büyük bir eşikten geri dönmüş oldu. Alım ve satımların yine çoğaldığı hafta sonunda hacimsiz piyasa kendini yeniden göstermiş oldu.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, ilk kez 18.000 doların altına düştüğü için büyük kan banyosuna tanık oldu. Uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin havluyu bırakıp vazgeçmesiyle gerçekleşen büyük tasfiyeler oldu.

Uzun vadeli Bitcoin sahipleri, bu zamana kadar ellerinde sürekli varlıklarını muhafaza etti. Hatta üzerine ekleme yaparak ilerledi. Ancak sürekli düşen Bitcoin yeni eklemelerin çok az olduğunu gösterdi. Alımlar genellikle trade edenler için geçerli oldu.

Glassnode, Bitcoin sahiplerinin ne yaptığını paylaştı

Glassnode zincir verisine göre, art arda son üç gün boyunca her gün 2,42 milyar dolar seviyesinde Bitcoin tasfiyesi oldu. Veri sağlayıcı şunları kaydetti:

“Son üç gün, Bitcoin tarihindeki en büyük USD cinsinden gerçekleşen zarar oldu. 7.325 milyar doların üzerinde BTC kaybı, daha yüksek fiyatlarla biriken kripto paraları harcayan yatırımcılar tarafından kilitlendi.”

Ayrıca, üç günde, 18.000-23.000 dolar arasındaki fiyat aralığında 555 binden fazla Bitcoin el değiştirdi. İlginç bir şekilde, 1 yıldan daha fazla BTC tutan ve 2021’in ilk yarısında veya öncesinde madeni para biriktiren uzun vadeli sahipleri paniklemeye başladı.

Bitcoin (BTC) uzun vadeli sahipler bakiyeleri düşürüyor

Glassnode verilerine göre, uzun vadeli sahipleri, fiyat 23.000 doların altına düştükten sonra 178 binden fazla Bitcoin sattı. Bu, toplam varlıklarının %1,31’ini temsil ediyor. Ayrıca, toplam LTH dengesini de Eylül 2021 seviyelerine taşıyor. Glassnode,

“Borsalara coin gönderen uzun vadeli sahiplerin (LTH) kâr ve zararını araştırdığımızda, derin bir kapitülasyonun gerçekleştiğini görüyoruz. Hatta birkaç Bitcoin  LTH’si 69 bin doları satın aldı ve 18 bin doları sattı ve -75% zararla kilitlendi. Toplam LTH, günlük piyasa değerinin %0,0125’ini kaybediyor.”

Bitcoin madenlerinde son durum

Bitcoin sahipleri, büyük bir panik içinde kalmış durumda. Cuma’dan başlayan büyük çöküş sonrası uzun vadeli sahipler bile ellerindeki varlıkları bozmayı tercih etti. Madenciler tarafında ise stres görüldü.

Veri sağlayıcı Glassnode, Bitcoin madencilerinin de 2019-2021 birikim döneminden itibaren durgunlaşan dengeleriyle stres altında olduğunu söyledi. Geçen hafta, BTC madencileri hazinelerinden 9 bin dolar harcadı. Hala 50.000’den fazla Bitcoin tutuyorlar. Bitcoin hash oranı da tüm zamanların en yüksek seviyesinden ise %10 düştü.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin