Piyasa görünümü: Bitcoin 66.000 doları geçti, piyasanın toplam değeri 3 trilyon dolara dayandı
Piyasa görünümü: Bitcoin 66.000 doları geçti, piyasanın toplam değeri 3 trilyon dolara dayandı

Bitcoin rekorlar kırarken, dolar ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dolar (USD) Endeksi, Nisan 2018’den bu yana ilk kez dünyanın rezerv para birimi olarak 2,5 yılın en düşük seviyesi olan 90’ın altına düştü.

Dünya ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri, yaygın ekonomik kargaşadan, genel belirsizlikten ve artan enflasyondan muzdarip olmaya devam ederken, dolar (USD) önemli bir darbe aldı.

Bu yıl boyunca USD Endeksi yaklaşık % 7 düşüşle 97 civarından şu anki seviyesi olan 89,96’ya geriledi.

Küresel itibari para birimleri mevcut sosyo-ekonomik koşullar altında mücadele ederken, Bitcoin gibi kripto para birimleri tam tersi bir etki yaşıyor.

Enflasyondan korunma

Küresel itibari para birimleri zorluklara ve çok yıllık düşük seviyelere ulaşırken, Bitcoin tam tersini görüyor.

2020’nin başından bu yana Bitcoin, yılbaşında 120,4 milyar dolardan şu anda 419,5 milyar dolara yükselen piyasa değeri ile neredeyse yüzde 350 oranında değer kazandı.

Dünya ekonomik olarak ilerlemenin en iyi yolunu bulmaya çalışırken, Bitcoin ve önceden belirlenmiş arz ve üretim oranı, belirsizlikler arasında istikrar sağlıyor gibi görünüyor.

Bitcoin, bir değer deposu olarak dolar gibi bir fiat para yerine geçebilir mi?

Geleneksel olarak, birisi finansal istikrar istediğinde, altın, gayrimenkul veya küresel olarak baskın bir para birimi gibi “güvenli” varlıkları elinde tutacaktır.

Küresel bir salgın ve durgun bir küresel ekonominin kısmen fiat enflasyonu tarafından desteklenmesiyle, birçok kullanıcı ve kurum Bitcoin’i alternatiflerinden daha güvenli bir hazine varlığı olarak görmeye başlıyor.

Bu düşünce sürecini izleyen birçok kurum örneği var. Bunun başlıca örneklerinden biri, 700 milyon dolardan fazla Bitcoin’e sahip olan ve 650 milyon dolar daha satın almayı planlayan S&P SmallCap 600 Endeksi’nin bir üyesi olan MicroStrategy.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’i enflasyona karşı daha güçlü bir koruma olarak gördüğü için, şirketin hazine rezervlerinin bir kısmının USD yerine Bitcoin’de olmasının daha güvenli olacağına karar verdi. Şu ana kadar Saylor haklı görünüyor, çünkü dijital varlık son zamanlarda tüm zamanların en yüksek fiyatını geçtikten sonra istikrarlı yükselişini sürdürüyor.

Günlük fiyat hareketleri uzun vadeli güç veya kullanılabilirliğin bir göstergesi olmasa da, Bitcoin neredeyse yüzde 20’lik bir günlük artışla yükselmeye devam etti.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin