Bitcoin fiyat analizi: BTC için sıradaki yön neresi olacak? İşte izlenecek kritik seviyeler
Bitcoin fiyat analizi: BTC için sıradaki yön neresi olacak? İşte izlenecek kritik seviyeler

Bitcoin rallisi 2021’de bir kez daha tersine dönebilir mi? Teknik göstergeler ne söylüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Devam eden Bitcoin rallisi, momentumun nispeten yüksek olmasına rağmen 39.000 dolar seviyesinde dirençle karşılaştı. Yakın geçmişte fiyat 34.000 dolara ve birkaç kez altına düştü. Whalemaps’ten alınan verilere bu esnada kurumsal yatırımcılar düşüşleri satın alıyor.

Türev borsalarındaki satışlar dikkat çekti

İlginç bir şekilde, fiyatın 40.000 dolara yaklaştığı bu hafta türev borsalarında yoğun bir satış vardı. Son dönemdeki düşüş, artan aktif arz ve azalan HODLer rezervlerinin bir sonucu olabilir. Ek olarak, borsa rezervleri de önemli bir artış bildirdi. Düzenleyicilerden sürekli eleştiriler gelse de, fiyat 30.000 dolar seviyesinin altına düşmedi ve bu, trader’lar arasında olumlu bir duyarlılığa işaret ediyor.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin şu anda 36.100 dolar seviyesinde işlem görüyor. Borsa girişleri, fiyatı belirlemede kritik bir rol oynuyor ve 15 Ocak’ta tek bir blokta tüm borsalara 561 BTC girişi gerçekleşti. Cryptoquant.com CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin’in 34.400 doları tekrar test edebileceğini tweetledi. Ju’nun yorumları, türev borsalarına yapılan son stabilcoin mevduatlarından faydalanıyor.

Bitcoin için yeni bir düzeltme görülmesi muhtemel

Yatırım akışı, geçen hafta spot borsalardan çok türev borsalarda yükseldi. Bu değişikliğe dayanarak, Bitcoin’in 41.000 dolar seviyesindeki önceki ATH’ye yükselişi, yine 34.400 dolar seviyesine bir düşüşle kesintiye uğrayabilir. Son satışta, BTC’den 150 milyar doların üzerinde piyasa değeri silindi.

Teknik analistler ve zincir içi analistler tarafından bir düzeltme öngörülüyor, ancak yatırım akışının yönündeki bir değişiklik “tabuttaki son çivi” görevi görebilir. Satış baskısının artmasıyla Bitcoin, 34.400 doları tekrar test edebilir. Bu, türev borsalarındaki pozisyonların tasfiye edileceği ve fiyatın 34.400 doların altına düşebileceği anlamına geliyor.

Bununla birlikte, fiyat düşüşüne tepkiyi ve türev borsalarındaki işlem hacmini gözlemlemek ilginç olabilir. Balinaların tepkisi, fiyat rallisinin yönünü belirleyen birincil faktör olabilir. Borsalardaki girişler, geçmişte trendin tersine dönmesini ve fiyat ralli güncellemelerini tahmin etmede etkili olduğunu kanıtladı, 2021’de de trendde bir değişime ışık tutabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin