featured
Bitcoin pwc

Bitcoin PwC ile gerçek dünyaya adım attı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 başından beri büyümesini sürdüren ve hızla yaygınlaşan Bitcoin, son haftalarda kurumsal firmaların da masasında gündem olmuş durumda. Her geçen gün hayatımızın bir parçası haline gelen kripto para birimlerinin öncüsü, CME grup ile menkul kıymetler borsalarına girme hazırlıkları yapıyor. Bu hazırlıklar sürerken bu gün gelen bir haberle Bitcoin PwC ile gerçek dünyaya adım atmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük ikinci yatırım danışmanlık şirketi olan, şirketlere finans ve mali konularda danışmanlık veren PwC bugün yaptığı açıklamada bundan sonra hizmetlerinin karşılığı olarak bitcoin ile ödemeleri kabul edeceğini duyurdu.

PwC Asya-Pasifik Başkanı Raymund Chao:

“Aldığımız bu karar PwC olarak yeni teknolojileri nasıl benimsediğimizi ve yenilikçi iş modellerini nasıl hayata geçirdiğimizi gösteriyor.” dedi.

PwC, aralarında Deloitte, EY ve KPMG’nin de yer aldığı “dört büyük” olarak tanınan danışmanlık şirketlerinden biri ve grup içerisinde en büyük ikinci şirket olarak biliniyor.

Şirketlerin mali tablolarının denetimini yapan, vergi ve mali hukuk, kurumsal finans ve mali danışmanlık hizmetleri sunan PwC’nin hizmetlerini bitcoin ile yapacak olması Bitcoinin güven tazelemesine ve fiyat artışına neden olacağı düşünülüyor.

18 Aralıktan itibaren Bitcoin ABD Borsalarında işlem görmeye başlayacak

Dünyanın en büyük vadeli işlemler borsası olan CME ve CBOE, daha önce yapmış oldukları duyurularda Bitcoini listeleyeceklerini açıklamışlardı. Bitcoin 18 Aralıkta resmen ABD borsalarında işlem görmeye başlayacak.

 

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin