Bitcoin pizza 12 yaşında: Bugün günlerden BTC ve pizza…

Bitcoin pizza 12 yaşında: Bugün günlerden BTC ve pizza…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bundan tam 12 yıl önce bir BTC sahibi yemek siparişi için Bitcoin kullandı. O günden bu yana ise 22 Mayıs “Bitcoin Pizza Günü” olarak kutlanıyor. Burada ilginç olan ise Bitcoin ile alışveriş yapılması. Ancak en tuhaf kısmı da tam 10 bin BTC’ye iki pizza ödemek. 

Bugün bile iki pizzaya harcanan 10.000 BTC için Laszlo Hanyecz’in özel bir yeri var. 22 Mayıs’ta kripto para topluluğu, uluslararası Bitcoin Pizza Günü’nü kutluyor. 

Satoshi Nakamoto’nun dokuz sayfalık Bitcoin teknik incelemesini yayınlamasının üzerinden iki yıl geçmeden Laszlo Hanyecz 10.000 BTC karşılığında iki pizza satın alarak kripto para kullanımını meşrulaştırdı ve tarihe geçti.

Bitcoin Pizza Günü

Piyasada şu an binlerce kripto para birimi var. Ancak hiçbiri Bitcoin kadar değerli ve bilinir olmayacak. Mütevazı başlangıçlardan trilyon dolarlık bir piyasa değerine kadar, Bitcoin zamana direndi. Laszlo Hanyecz gerçekten de birçok kişinin Bitcoin’in benimsenmesi için temel bir pazarlama şaheseri olarak gördü.

İlk günlerde, Bitcoin ticaretinin yapılabileceği güvenilir alanlar yoktu. Bunun yerine BTC, tartışma panoları ve İnternet Aktarmalı Sohbet odaları aracılığıyla doğrudan iletişim yoluyla alınıp satılabiliyordu. Bu, deneysel bir teknoloji olarak yönetilen kripto para biriminin sadece birkaç sent değerinde olduğu zamanlardı.

Florida merkezli programcı Hanyecz, 22 Mayıs 2010’da iki Papa John’s pizzası için 10.000 BTC ödedikten sonra ticari bir işlemde Bitcoin kullanan ilk kişi oldu. Satın alma sırasında Bitcoin 41 dolardı. Bugün 10.000 BTC, bugün yaklaşık 300 milyon dolara denk geliyor.

Pizza alımlarının ötesinde

Bitcoin pizza günü, her şeyin ötesinde bir dönüm noktası olarak görülüyor. Ayrıca satın alan Hanyecz içinde aynı şeyleri söyleyebiliriz. 

Laszlo Hanyecz, 10.000 BTC ile Pizza satın alan adam olarak tarihe geçti. Bitcoin Pizza Günü şerefine, pizza alımının ötesinde çığır açtı.

Diğer yandan Hanyecz, ağın ilk aşamalarında birçok güvenlik açığını düzeltmenin yanı sıra Mac OS için Bitcoin kodunu yayınlayan ilk geliştiriciydi.

Bitcoin madenciliği ortamını da değiştirdi. Uygulamaya özel entegre çiplerin (ASIC’ler) başlangıcından çok önce, Bitcoin CPU kullanılarak çıkarılıyordu.

GPU madenciliğine geçiş, Hanyecz madencilerin grafik kartlarını [GPU’lar] kullanarak BTC madenciliği yapmalarını sağlayan bir madencilik kodu geliştirene kadar gerçekleşmedi. O zamanlar, onunla sık sık birkaç mesaj alışverişinde bulunan Satoshi Nakamoto bile, GPU madenciliğini tanıtmanın Bitcoin’in gelişimi için çok ileri olduğunu düşünüyordu.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin