Ünlü isim Bitcoin’de bullish pozisyonunu kapattı – işte ayrıntılar
Ünlü isim Bitcoin’de bullish pozisyonunu kapattı – işte ayrıntılar

Bitcoin: Piyasa yakın vadede satış baskısıyla nasıl başa çıkabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in S&P 500 ile ilişkisi yakın geçmişte yükseldi. Bununla birlikte, 10 yıllık ABD oranları %1.5’in üzerinde sabit kaldığından altın, hisse senetleri ve diğer değerli metallerin daha da satıldığı göz önüne alındığında, korelasyondaki söz konusu artış ideal olmayabilir. Aslında bazıları, korelasyonun geçtiğimiz hafta Bitcoin’in fiyat hareketine yol açtığını iddia ediyor.

Bitcoin’in S&P 500 ile artan korelasyonu neden fiyat düşüşüne neden olabilir?

Why Bitcoin's increasing correlation with S&P 500 may lead to a price drop

Bitcoin’in fiyat tablosuna göre bu eğilim, Bitcoin’in fiyatının %26 düştüğü Ocak ayındaki duruma biraz benziyor. Söz konusu düşüşün ardından, değeri bir ay içinde neredeyse dibe vurdu.

Ergo, S&P 500 ile korelasyondaki artış, kripto para biriminin fiyat hareketinde düşüş eğilimi gösteriyor gibi görünüyordu. Yazım sırasında, Bitcoin 48.398 dolar değerindeydi ve aynı olasılıkla Mart 2021’in sonundan önce daha fazla konsolidasyon görmesi bekleniyor.

İlginç bir şekilde, bu metrik düşüş eğilimi gösterirken, benimseme eğrisi Bitcoin için yükseliş eğilimi gösteriyor. Popüler analist Willy Woo’ya göre, blockchain’deki Bitcoin kullanıcılarının sayısı yüksek bir oranda artıyor. Aslında 2017 boğa piyasasının son haftalarıyla aynı oranda büyüyor. Kullanıcı sayısındaki artış özellikle borsalarda belirgin durumda.

Why Bitcoin's increasing correlation with S&P 500 may lead to a price drop

2017 boğa piyasasına benzer olduğu için, borsalardaki yeni talebin artması ve mevcut satış baskısını kaldırması ihtimali var. Kullanıcı sayısındaki artış, 2021’in Ocak ayında başladı ve aynı Bitcoin mempool işlemlerinde de kanıtlandı. Uzun vadede, perakende satıştan gelen bu talep, NAV’de yaklaşık %11’lik bir indirim nedeniyle Grayscale aracılığıyla Bitcoin satın alan kurumlarla birleştiğinde, 50.000 $’lık psikolojik engelin üzerindeki seviyeleri test ederek fiyat üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir.

Şu anda, kripto para biriminin fiyatı 2021’in başından bu yana %60’ın üzerinde arttı. 58.000 $ seviyesinden sonra birkaç düzeltmeyi sürdürürken, nispeten çok sayıda kurum bu fiyatın üzerinde Bitcoin biriktirdiğinden 45.000 $ seviyesinde güçlü bir destek var.  Bununla birlikte, yerel tabanlardan satın alma, MicroStrategy ve Grayscale gibi kurumsal alıcılar için ortalama fiyatı düşürdü.

Aslında, Michael Saylor’un son tweet’ine göre MicroStrategy’nin Bitcoin başına ortalama fiyatı 24.119 dolara düştü. Bitcoin’in S&P 500 ile korelasyonu önümüzdeki hafta içinde düşerse, bu fiyat için olumlu bir işaret olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin