Bitcoin performansı, MicroStrategy’nin hisselerini düşürdü…

Bitcoin performansı, MicroStrategy’nin hisselerini düşürdü…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’i en çok depolayan şirketlerin başında gelen MicroStrategy bu sıralar zor zamanlar geçiriyor. Öyle ki yüksek fiyatlardan aldığı BTC sayısından sonra kurumsal şirket zararda kaldı. Bu zarar şirketin hisse senedinde önemli düşüşü görmesine neden oldu.

Mayıs – Haziran ayında kripto piyasasındaki yaşanan düşüşler kurumsal şirketleri büyük ölçüde etkiledi. Darbe vuran olaylardan sonra firmalar ayakta durmakta zorlandı. Hatta bazıları iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı.

MicroStrategy ise daha çok zarar açıklamsıyla ön plana çıktı. Yaklaşık 2 senedir alım yapan şirket son alımlarını 30K üzerinde gerçekleştirdi. Bu da önemli ölçüde zarara ulaştıdı. Hisse tarafında da şirketin kaybı zamanla çoğaldı.

MicroStrategy’nin gerçekleşmemiş kaybı

Kurumsal firma Microstrategy’nin hisse senedi fiyatı, gerçekleşmemiş Bitcoin varlık kaybı 1,3 milyar dolara ulaştı. Yani kayıp yüzde 55’i görmüş oldu. 

Jefferies analisti Brent Thill, devam eden kripto kargaşaları bir piyasa dönüşü için güçlü sinyaller gösteremediğinden, yazılım analitiği sağlayıcısının notunu “beklemeden” “düşük performansa” indirdi.

Düşüşün, firmanın agresif Bitcoin bahislerinin yanı sıra ana işlerinde öngörülen yavaşlamadan kaynaklandığı bildiriliyor. Haziran ayında satış baskısının zirvesi sırasında firma, 205 milyon dolarlık Bitcoin destekli kredinin kaldıraç pozisyonu için bir marj çağrısı alacağına dair söylentileri yalanladı.

Salı günü 21.000 doların altına düşen Bitcoinin ardından, Microstrategy hisseleri %10’un üzerinde düşüşle 237 dolara geriledi. En son fiyat düşüşü, büyük bir aşağı yönlü baskı altında olan kripto ile ilgili hisse senetlerinin ortasında geldi.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin