featured

Bitcoin Parabolik SAR’da Düşüş Eğiliminde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), kritik düzeyde desteğini kaybettiği ve 27.300 dolardan işlem gördüğü için potansiyel bir düzeltme ile karşı karşıya. Parabolik SAR göstergeleri düşüş eğiliminde olduğu için BTC, kısa sürede olası bir gerilemeye işaret ediyor. Bu süreçte ise Bitcoin’in fiyatı, kritik destek seviyesinin altına düştü.

Parabolik SAR, kısa vadede yatırım aracının görünümünü analiz etmek isteyenler tarafından kullanılan teknik bir araç. Bu gösterge düşüş eğilimine girdiğinde varlığın fiyatının daha da düşebileceğini işaret eder. Bu durumda, Bitcoin günlük grafiğindeki düşüş sinyali, kripto para biriminin düzeltilmesi gerektiği anlamına gelebilir.

Destek Seviyeleri Düştükçe Bitcoin Düzeltmesine Hazırlanın

yatırımcı ve teknik analist Ali’ye göre, Bitcoin 50EMA seviyesinin üzerinde işlem görmeye devam etmezse 26.200 dolara, hatta 25.000 dolara kadar potansiyel bir düşüş yaşanabilir. Ayrıca Bitcoin’in 50EMA seviyesini destek olarak tutmaması da yatırımcılar için uyarı işareti sayılabilir.

50EMA, bir varlığın son 50 gün içindeki hareketli ortalama fiyatını gösterir. Bir varlığın fiyatı, bu seviyenin altına düştüğünde, varlığın daha fazla düşebileceğini işaret eden sinyaller verir. Şu anda binance Bitcoin son 24 saatte % 4’ün üzerinde düşüş yaşayarak 50EMA’nın altında işlem görüyor. Analiste göre “Bitcoin artacak mı?” diyenler için bu durum 26.200 dolara hatta 25.000 dolara kadar olan potansiyel bir düzeltmenin habercisi. Bu seviyeler Bitcoin için önemli destek bölgelerini temsil eder. Kripto para birimi, bu seviyede tutunamazsa dezavantajlı konuma gelir.

Kaynak: BTCUSDT on TradingView.com

Ayrıca analist Ali’ye göre Bitcoin fiyat ağı, azalan kullanıcı kabulü ve bir dizi düşük-yüksek ve düşük-düşük daralma belirtileri gösteriyor. Bu azalma eğilimi, kısa süre içinde Bitcoin fiyatında bir düşüşe işaret edebilir. BTC’nin benimsenmesi düştükçe kripto para birimine olan talep de azalıyor. Daha az insan kripto para birimini satın almak ve elinde tutmakla ilgilendiği için BTC’nin fiyatı üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşuyor. Bitcoin ağında görülen bu eğilimler, kripto para biriminin fiyatında bir düzeltme yaşanabileceği gösteriyor.

Bitcoin Uzun Vadeli Yükseliş Eğilimine İşaret Ediyor

Bir kripto para birimi ve yatırım platformu olan Bird Nest’in haftalık BTCUSD grafiğinin analizine göre, son piyasa dalgalanmalarına rağmen BTC hâlâ güçlü bir yükseliş eğilimi taşıyor. Ayrıca “Bitcoin alınır mı?” diyenler için 200 haftalık yükseliş trendinin ve 50 haftalık trendin üzerinde işlem gördüğünü söylemek gerekiyor. BTC ve SP500 Korelasyonunu aşağıda görebilirsiniz.  

Kaynak: The Bird Nest on Twitter 

The Bird Nest; Bitcoin’in 25.500 dolar seviyesinin üzerinde kalması durumunda yükseliş eğiliminin muhtemelen devam edeceğine dikkat çekti. Ancak kripto analiz firmaları, Bitcoin’de potansiyel bir alım için trendi 25.000 dolar seviyesine kadar tutuyor. Bu seviye, Bitcoin al sat için kilit bir destek seviyesi olarak görülüyor. Bu rakamların üzerindeki sürekli bir tutunma kripto para birimi için yükseliş yönünü işaret edebilir.

newsbtc.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin