8 Kasım Bitcoin fiyat analizi: 70K yolu açıldı mı?
8 Kasım Bitcoin fiyat analizi: 70K yolu açıldı mı?

Bitcoin para birimi tarihi gün yaşıyor: ETF işlemleri başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika’nın ilk Bitcoin ETF onayı resmen işlemlere açıldı. ProShares şirketi, Bitcoin Strategy (BITO) ismiyle New York borsasında listelendi. Listelemeyle birlikte Bitcoin ise önemli artış yaşadı.

10 yılı aşkın süredir piyasanın 1 numaralı varlığı olan Bitcoin, önemli olaya tanıklık ediyor. İlk defa ETF olarak listelenmeyi başaran BTC, tüm zamanlar zirvesini tazelemek istiyor. Listelenmenin hemen ardından BTC 63.000 dolara üzerine kendini atarak büyük yürüyüşe başladı.

Yatırımcıların merakla beklediği Bitcoin ETF işlemleri bugün öğleden sonra gerçekleşti. BITO kısaltmasıyla ilk defa Amerika borsasında piyasayla buluştu. İlk işlem gününde 40,89 dolar civarından satışa çıkan BITO, 42,15 dolara kadar yükseldi. Başlangıçta yüzde 3’lük bir sıçrayış yaptı. Asıl yükselişi ise spot değeri üzerinden gösterdi.

ETF işlemleri açıldı, Bitcoin 63K gördü

ProShares tarafından saat 16’dan sonra Bitcoin, New York borsasında satışa çıktı. Satışa çıktığı andan itibaren BTC, 63.000 doları sert bir mumla geçti. Şu an haberi yaptığımız sıralarda ise yine 63 bin doların üzerinde durabilmeyi başardı. Anlık olarak 63.000-63.450 dolar bandında dolaşıyor.

Bitcoin 64 bin doların üzerine çıkabilirse yeni bir tüm zamanlar zirvesi gelecektir. Mart ayında 64.800 dolar seviyelerini görerek ATH’sini yapmıştı. Bitcoin’deki artış ile BTC.d seviyesi de kritik noktalara ulaştı. Bu da altcoinlerin ezilmesine neden oldu.

BTC, son 24 saat içinde 38 milyar dolardan fazla yatırım aldı. ETF işlemlerinin başlamasıyla daha fazla para akışı yaşandı. Market hacmi ise yaklaşık olarak 1,2 trilyon dolara ulaştı.

cnbc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin