featured

Bitcoin oynaklığı, geleneksel yatırım araçlarına göre daha istikrarlı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son zamanlarda Bitcoin oynaklığı oldukça düşük kaldı. Düşen oynaklığın ortasında geleneksel yatırım araçlarına göre daha iyi bir duruma geldi. Aralık ayının önemli bir kısmıyla beraber yeni yılda da oynaklık minimum seviyede gerçekleşti.

Küresel dijital varlık endüstrisi, üç gün boyunca yeşil endeksler basmaya devam etti. Yukarı yönlü hareketlerin gelmesiyle piyasalar biraz daha olumlu hava oluştu. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi en büyük kripto paraların fiyatları marjinal bir artış kaydetti.

Bitcoin’in (BTC) fiyatı hafta sonu 17.000 doları geçti. Ancak 2023’ün ilk 10 günü boyunca, bir ayı piyasası sırasında tipik olduğu gibi, nispeten yatay ve düşük oynaklıkla işlem görüyor. Bitcoin oynaklığı bu süre zarfında çok bir dar alana sıkıştı.

Bitcoin oynaklığı, istikrarı etkiliyor mu?

BTC’nin istikrarı, türev piyasasındaki sükunet tarafından yansıtılıyor. Bir Arcane Research raporuna göre bu, piyasa değerine göre en büyük kripto para biriminde spekülatif talepte bir azalmanın göstergesi.

Raporda, BTC’nin 30 günlük oynaklığının Haziran 2020 seviyelerine düştüğüne dikkat çekildi. Bitcoin oynaklığı nispeten sabit olsa da, 30 günlük oynaklık seviyesi 2013, 2015, 2016, 2018, 2019 ve 2020’de görülen düşük seviyelere ulaştı.

Sonuç olarak BTC şu anda altından, dolar güç endeksinden, Nasdaq’tan ve 5 günlük oynaklıkla ölçülen S&P 500’den daha istikrarlı hale geldi.

Bitcoin’in 5 günlük oynaklığı, geçmişte yalnızca 5 kez (göreceli oynaklık sıkıştırması)olarak adlandırılan tüm bu endekslerin altına aynı anda düştü. Tarihsel olarak baktığımızda da, BTC’deki göreli oynaklık sıkıştırması yalnızca 1-2 gün sürmüştür.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin