Bitcoin'in ölçeklenebilirlik sorunu çözülüyor.
Bitcoin'in ölçeklenebilirlik sorunu çözülüyor.

Bu projeyle Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorunu tarih olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Northwestern Üniversitesi’nden bazı araştırmacılar, Bitcoin’in ölçeklenebilirlik eksikliğinin merkezsizlikten kaynaklandığını ve adopsiyon için bir uzlaşmanın gerekli olduğunu öne sürdüler.

Merkezileşme konusunda bir uzlaşma şart görülüyor

Northwestern Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar, merkez bankaları ile Bitcoin’in ekosistemi arasında bir tür uzlaşma olması gerektiğinin altını çiziyor. Halihazırda kripto para sektörünün mutabakat modelinde bulunan Proof-of-Work protokolü, araştırmaya göre düşük işlem hacminden dolayı benimsemeye engel teşkil ediyor.

Üniversitenin Kellogg School of Management bölümünün klinik profesörü Sarit Markovich, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bitcoin ve merkez bankalarına bakalım. Biri merkezi, öteki değil. Eğer Bitcoin’in ölçeklenmesini istiyorsak bir anlaşmaya varmamız gerekiyor. Kısacası Bitcoin’e biraz merkezilik katılması lazım.

Daha önce bazı kripto paralarda adımlar atılmıştı

EOS gibi diğer kripto para birimlerinde, madencilikle uğraşan yüz binlerce bilgisayardan ziyade blok doğrulayıcıların oylarla seçildiği, biraz daha merkezileşmiş modeller görebiliyoruz.

BloXroute Labs ile işbirliği yapan Northwestern Üniversitesi’nin, bloXroute zinciri üzerinde tek bir bloğu işleyen ve “ölçeklenebilirlik darboğazı” olarak adlandırdığı sorunu çözmeye yardımcı olabilecek bir platform geliştirdiği bildiriliyor. Çözüm blok boyutlarını artırmayı ve aynı zamanda işlemleri işlemek için gereken süreyi azaltmayı amaçlıyor.

Yeni projede ölçeklenebilirlik sorunu tarih oluyor

Bu yeni Blockchain’in nasıl çalışacağına dair pek detay yok. Ancak Markovich, halihazırda Bitcoin’den 100 kat daha iyi ölçeklendirdiği konusunda ısrarcı. Öyle ki 1000 katı hedeflediklerini de ifade etti.

Araştırmacıların heyecanına karşın, bir kripto para ekosisteminin merkezileştirilmesi konusunda kamuoyunun %100’e yakın negatif yaklaşıma sahip olduğu biliniyor. Temelde bu işlem, insanları son 9 yıldır kripto paraları benimsemeye teşvik eden motivasyonun yok olması anlamına geliyor.

cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

FIFA hackerı 750 bin dolarlık kefaleti kripto parayla ödeyecek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin