Sıcak Haber- Bitcoin ödemesi artık o ülke içinde gelebilir!

Sıcak Haber: Bitcoin ödemesi artık o ülke içinde gelebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ödeme sistemi uzun süredir dünya gündeminde yer alıyor. Birçok özel şirket ve kuruluş Bitcoin ile ödemeyi kabul etse de resmiyette henüz çözüme kavuşmuş değil. Bu yüzden de devletlerin nasıl bir adım atacağı ve yol izleyeceği bilinmiyor.

El Salvador, geçtiğimiz yıl resmi olarak Bitcoin’i tanıtmıştı. Bitcoin ödeme sistemi olarak da ilk defa ülke içinde kullanılmaya başlanmıştı. Bu da diğer ülkelere örnek olmuştu. Fakat yine de bazı bilinmezler ortaya çıktı. Bu sene ise Bitcoin kullanımıyla ilgili daha fazla yaygın olması bekleniyor. Bu beklenti yılın başlarından itibaren geldi. 

Şimdi ise bir ülkenin merkez bankası tarafından önemli bir bilgi paylaşımı geldi. Bitcoin yeniden bir ödeme olarak geçebilir. İşte detaylar…

Bitcoin ödemesi ile Namibya Merkez Bankası ilgileniyor

Namibya Bankası kısa süre önce sanal varlıkları ve sanal varlık hizmet sağlayıcılarını fintech yenilikleri düzenleyici çerçevesi altına getirdiğini bildirdi. Ayrıca geçerli yasa ve yönetmelikleri değiştirmeyi planladığını söyledi. Merkez bankası başkanı ise konuyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı: 

“Bir yanda düzenlenmiş ve düzenlenmemiş para ile diğer yanda egemen ve egemen olmayan para arasında devam eden bir savaş var.”

Namibya’da kripto para birimleri yasal nakit statüsüne sahip olmasa da, ülkenin merkez bankası BON, artık Fintech’in altına sanal varlıklar (VA) ve sanal varlık servis sağlayıcılarını (VASP) dahil ettiğini açıkladı.

Namibya Merkez Bankası (BON), Eylül ayının sonuna doğru yaptığı açıklamada, Bitcoin (BTC) gibi dijital para birimlerinin hala yasal olarak tanınmamasına rağmen, bireysel müşterilerin ve bayilerin “böyle bir borsaya katılmaya istekli olmaları durumunda bu formda para alabileceğini” vurguladı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin