Bitcoin node sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
Bitcoin node sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Bitcoin node sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Saklama çözümlerine duyulan güvensizliğin ve Bitcoin Core’a yapılan son güncellemelerin ortasında, daha fazla Bitcoin kullanıcısı kendi nodelarını çalıştırmaya başlıyor.

Zirveye ulaşıldı

Bitnodes.io’ya göre, şu anda aktif olan 11.558 erişilebilir node ile Bitcoin nodelarının sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Bir başka Bitcoin ağ istatistik izleyicisi olan coin.dance, Bitcoin nodelarının toplam sayısını 11.613 olarak hesaplıyor ki bu, bu ay bir yıl önce belirlenen 11.250’lik bir önceki yüksek seviyenin hemen üzerinde bir sayı.

Bitcoin Core yazılım güncellemesi 0.21.0, 14 Ocak 2021’de herkese açık olarak indirilmek üzere yayınlandı ve şu anda yazılımın nodelar arasında en çok kullanılan dördüncü sürümüdür.

Şu anda yazılımın bu sürümünü çalıştıran 619 node’u var ve bu, Bitcoin Core’un bazı sürümlerini çalıştıran tüm nodeların yaklaşık %5,5’ini temsil ediyor. Neredeyse 5.000 node, hala en popüler olan Bitcoin Core’un ikinci en güncel sürümü olan 0.20.1’i çalıştırıyor.

Bitcoin Core’un en son sürümü ayrıca daha öngörülebilir test ağları oluşturmanın bir yolunu sunuyor ve ana ağda etkinleştirmeden Taproot consensus kurallarını uyguluyor.

Taproot, çıktıların artık önceki uygulamalarda gereksiz yere açığa çıkan harcama koşullarını ortaya çıkarmadığını garanti ettiğinden, değişiklikler nihayetinde Bitcoin işlemlerinde gizliliği artırmaya hizmet edecek.

İşlemlerden farklılaştırıcı özelliklerin kaldırılması, Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto’nun “dijital nakit” için orijinal önerisine daha yakın bir şekilde, daha uygun bir varlık haline gelmesine de yardımcı olacaktır.

Bitcoin nodeları

Mevcut tüm Bitcoin nodelarının %25’e kadarı gizli Tor ağında çalışıyor, bu da Bitcoin Core 0.21.0’ın Tor sürüm 3’ün gizli hizmetleri için uyumluluk yükseltmesini gerekli kılıyor. Çünkü sürüm 2’nin gizli hizmetleri bu yıl sonunda kullanımdan kaldırılacak. Tor kullanarak bir Bitcoin istemcisi çalıştırmak, bağlanan bir node’un IP adresini gizleyerek bir gizlilik katmanı ekler.

Satoshi’ye göre, temel değeri merkezsizlik kabiliyetine bağlı olduğu için, Bitcoin’in başarısı için sağlam miktarda bağımsız olarak çalıştırılan nodelar, hayati önem taşıyor. Bir node çalıştırmak aynı zamanda Bitcoin’i kendi kendine depolamanın daha güvenli bir yoludur ve gözetim hizmetlerine giderek daha fazla dikkat eden bir dizi sahip tarafından benimsenen bir uygulamadır.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin