Kraken, BTC volatilitesinin “Kara Perşembe”ye yaklaştığını açıkladı
Kraken, BTC volatilitesinin “Kara Perşembe”ye yaklaştığını açıkladı

Bitcoin nereye gidiyor? Volatilitesi görülmemiş değerlerde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin piyasası, son 18 ayın en düşük BTC volatilitesi ile karşımıza çıkıyor. Günlük hareketlerde en düşük ve yüksek fiyat arasındaki fark 19 Ekim tarihinde 100 doların altına kadar düştü. Ve o tarihten beri Bitcoin günlük en düşük ve en yüksek değerlerinin 100 doların altında seyrettiğini görüyoruz.

bitcoin volatility

BTC volatilitesi en uzun düşük volatilite değerine ulaştı

100 günlük volatilitenin altında kalan son yedi günlük zaman diliminde görülen fiyat hareketleri ise Nisan 2017’nin sonundan bu yana görülen en uzun düşük volatiliteye işaret ediyor.

BTC’nin Nisan – Mayıs 2017 dönemindeki fiyatının ise 1.200 dolar civarında olduğu dikkat çekiyor. Ayrıca, bu dönemde ortalama günlük volatilite 33 dolar civarındaydı. Bu rakam ise fiyatların günlük bazda yüzde 2,75 oranında fiyat değişimi anlamına geliyor. Bu durumda da o dönem 100 dolarlık günlük volatilite normal karşılanabilecek fiyat dalgalanmasıydı.

Şu an BTC’nin ortalama değeri 6.500 dolar ve ortalama günlük dalgalanma son yedi günde 56 dolara kadar düştü. Bu da fiyatların günlük bazda sadece yüzde 0,86 seviyesinde fiyat değişimleri olduğu anlamına geliyor. Dolayısıyla, daha önce görülmemiş derecede bir düşük volatiliteye tanık olduğumuzu söyleyebiliriz.

Bu sakin zamanlar ise genellikle her iki tarafta büyük bir hamle ile sonuçlanıyor. Bununla birlikte, Bitcoin fiyatlarındaki oynaklık şu an aylar içinde düşüyor ve bugüne kadar boğa ya da ayı yanlı olacağı konuşulan bir kayma henüz gerçekleşmedi. Bu koşullar altında yapılacak en iyi şeyin kritik seviyeleri dikkatle takip edip, olası bir yüksek volatiliteye karşı önlem almak olacağını söylersek herhalde yanlış olmaz.

Boğa kırılımı senaryosu: 7.400 doların üzerine hareket

Bitcoin fiyatının, Eylül ayının en yüksek seviyesi olan 7.400 doların üzerine çıkması, daha düşük fiyat tepesi oluşturma (daireler tarafından işaretlenmiş) serilerine bir son verecek. Boğa kırılımı olarak adlandırabileceğimi 7.400 dolar seviyesinin üzeri görülebilirse, bu durum alıcıların çoğalmasına neden olacakken 10,000 dolara doğru bir ralli görülebilir.

BTC, yükseliş senaryosunda ise Temmuz ayındaki tepe seviyesi 8.500 dolar seviyelerinde dirençle karşılaşabilir.

Ayı kırılımı senaryosu: BTC için 6.000 dolar seviyesinin altı kritik bölge

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi BTC, 6,000 dolar civarında bir dip yapmış gibi görünüyor. Milyarder yatırımcı Novogratz da yakın geçmişte benzer duyguları dile getirmişti. Sonuç olarak, 6.000 dolar satıcılar için fethedilmesi gereken bir kale gibi duruyor. BTC bu seviyenin altını görürse, bu sefer gelebilecek satış işlemleri fiyatları 5.000 dolara kadar düşürebilir.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin