Amerikalıların çoğu finansal okuryazarlıkta yetersiz
Amerikalıların çoğu finansal okuryazarlıkta yetersiz

Bitcoin nedir? Amerikalıların çoğu bilmiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli bir eğitim kurumu olan Bilgi Akademisi, finansal terimlerin bilinirliğini ölçmek için 1.135 Amerikalı katılımcıdan oluşan bir anket çalışması yaptı. Anket sonucuna göre Bitcoin, Amerikalıların çoğu tarafından finansal terimler içinde en az bilineni.

Amerikalıların çoğu finansal okuryazarlıkta yetersiz

Ankete göre, Bitcoin ile ilgili düşük bilgi düzeyi, Amerikalıların genel olarak finansal okuryazarlıkta yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Ankette kapsamında sorulan diğer finansal terimler hakkında bilgi düzeyi ise şu şekildedir:

Endeks Fonu %49, varlık tahsisi %44, hisse senedi opsiyonları %43, bağış %42, rant %41, sermaye kazançları ve kayıpları %40, Roth IRA %39, yatırım fonu %39, likidite %37, amortisman %36 ve prim %36.

Anket sonuçlarına göre, Bitcoin en az bilinen ve kullanılan finansal terim

Anket sonuçlarına göre “Bitcoin” en az bilinen ve kullanılan finansal terim oldu. Araştırmacılara göre, Amerikalıların en güvendiği finansal terim %88 oranı ile tasarruf hesabı. İkinci en güvenilir finansal terim ise %76 oranı ile kredi birliği. Son olarak 3. sırada %72 ile net değer kavramı bulunuyor.

Aynı sorularla ülkemizde bir anket yapılsa yukarıdaki terimlerden kaç tanesini bildiğinizi söylerdiniz? Bilinçli bir yatırımcı olmak ve dünyayı yakından takip etmek için Kripto Para Haber’i takip edebilirsiniz.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin