Bitcoin kaç dolar oldu? Fiyatlanmanın arkasındaki ana neden ne?

Bitcoin neden yükseliyor? Son ayların en yüksek seviyesi geldi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Gece geç saatlere kadar Bitcoin tahtasını izleyen yatırımcılar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Hatta hafta sonuna uyanan yatırımcılar daha büyük sürprizle karşılacak. Çünkü Bitcoin yeniden 20K seviyesini geçti. Hatta gece itibarıyla lider kripto para birimi 21.000 doları perdeledi.

Herkesin aklındaki soru ise “Bitcoin neden yükseliyor?” sorusu oldu. Hafta içinde büyük bir performans gösteren kripto piyasası aynı durumu hafta sonuna da taşıdı. Cumartesi olmasına rağmen piyasadaki olumlu hava devam etti. Son 24 saat içindeki hacim ve genel piyasa değerinde de iyileşmeler var.

Genel piyasa değeri 980 milyar dolar olurken, psikolojik sınır olan 1 trilyon dolara yaklaştı. Hacim ise uzun bir aradan sonra 70 milyar doları geçti.

Bitcoin neden yükseliyor?

BTC fiyatının yükselişinde birçok neden var. Bitcoin neden yükseliyor? Sorusuna en iyi yanıt hafta içinde gelen enflasyon gösterilebilir. Pandemiden bu yana Amerika’da enflasyon rakamları sürekli yükselerek geldi.

Son paylaşılan enflasyon rakamlarının düşük gelmesi piyasa tarafında olumlu karşılandı. Ancak beklenen en önemli veriler ise faiz rakamları olacak. Bu konuda ise gelen açıklamalar 25 baz puanlık artışa işaret ediyor. 

Bitcoin neden yükseliyor?

1 Bitcoin kaç dolar?

BTC/USD paritesi şu anda çift haneli kazançla 20.875 seviyesinde. Günlük ve haftalık kazanç çift hanelerde gerçekleşerek kritik alanda kalmaya devam ediyor.

Bitcoin en yüksek kaç dolar oldu?

2021 yılında Bitcoin 69.000 dolara kadar yükselmişti. Ancak son günleri baz alırsak fiyat yükselişi 21.000 dolara kadar çıktı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin