Bitcoin fiyatı için hangi yön mümkün? Yükseliş mi, yoksa daha fazla düşüş mü?

Bitcoin neden düştü? Bu veriler piyasanın gidişatını etkiledi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD enflasyon verileri sonrasında yatırımcılar Bitcoin neden düşüyor ve Bitcoin neden düştü? Sorularına yanıt arıyor. 13 Eylül Salı günü TSİ 15.30’da açıklanan ABD enflasyon rakamları Bitcoin’in ana düşüş nedeni oldu.

Amerika tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi, piyasa tarafından olumsuz karşılandı. Tüketici fiyat endeksi açıklandı. TÜFE, yıllık %8.3 ve aylık %0.1 değişime işaret etti. 

ABD enflasyon beklentisi geride kaldı

Bugün açıklanan rakamlar beklentilerin uzağında olduğunu gösterdi. Ekonomistler ve uzmanların beklentisi 8,1 şeklindeydi. Ancak gerçekleşen 8,3 oldu. Yarı açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi piyasayı iyice sallayabilir. Burada da beklentilerin üstünde gelmesi yeni bir düşüşü tetikleyecektir.

BTC/USDT 15DK
BTC/USDT 15DK

Bitcoin neden düştü?

TÜFE verileri sonucunda Bitcoin ve Ethereum fiyatları düşüyor. BTC ve ETH birkaç dakika içinde %4’e yakın düştü. Çekirdek TÜFE rakamları da beklenenden daha kötü. Çekirdek TÜFE, beklenen %6,1 yerine %6,3’lük bir artış gösterdi. Enflasyon sonrasında Ethereum ve bazı altcoinler iyi dursa da sonrasında Bitcoin’e ayak uydurdu. Şu an hepsinin topyekün düştüğünü söyleyebiliriz.

Bitcoin ne kadar?

Anlık olarak BTC/USDT paritesi 21.400 doların altında işlem görüyor. Sadece tek bir mumda ise 1.200 dolarlık kayıp gördü. Açıklama öncesi 22.800 dolarda olan BTC, 21.300 dolara kadar geri çekildi. Bitcoin neden düştü? Konusunda göstergeler direkt enflasyon verilerini işaret ediyor.

Bitcoin dominance kaç?

Bitcoin hakimiyeti ise düşüşlere rağmen yükselişte kaldı. Bitcoin dominance, yüzde 41,40 üzerinde kalabilmeyi şu anlık başardı.

1 Bitcoin kaç Türk lirası?

BTC/USD paritesinde yaşanan düşüş Türk lirası cinsini de etkiledi. Fiyat olarak 390 bin TL’den alıcı bulan Bitcoin, TL bazlı da kaybını yüzde 4 çıkardı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin