Kripto piyasası yeni haftaya nasıl başladı? Fiyatlanmalarda son durum…

Bitcoin neden düştü? Kısa süre içinde 20K altı görüldü…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, 20,381 dolara kadar yükseldi. Bu değerlenme ile önemli seviyeyi gördü. Ancak fiyat bir anda geri düşüş yaşandı. Yatırımcılar Bitcoin neden düştü? Sorusuna yanıt arıyor.

BTC bugün, kabaca bir hafta içinde en yüksek seviyesine ulaştı. Bununla birlikte, kripto para birimi ABD hisse senetleriyle birlikte düştü. Benchmark borsa endeksleri, S&P 500 ve Dow’un sırasıyla %0,7 ve %0,6 daha düşük işlemleriyle bu Salı günü düştü. Bitcoin, Temmuz ayında %13,5 kaybettikten sonra Eylül ayında hala %4,47 değer kaybıyla dikkat çekiyor. Öte yandan büyük kripto para birimi rekor zirvesinden %72,28 düştü.

Fed başkanının açıklaması piyasayı fazla etkilemedi

Fed Başkanı Jerome Powell bugün “Dijital Para Birimi” etkinliğinde konuştu. Powell, daha çok düzenleme vurgusu yaptı. Kripto varlıkları inovasyon olarak değerlendirmesiyle fiyat anlık olumlu yönde tepki verdi. Fakat akşam saatlerinde daha fazla düşüş yaşandı.

Bitcoin neden düştü? Sorusuna cevap olarak Jerome Powell’dan gelen açıklamalar olmadığını söyleyebiliriz. Burada direnç bölgesinden geçemeyen BTC’nin düşüş yönünde gittiği daha baskın duruyor.

Bitcoin neden düştü?

Bitcoin dahil kripto para birimleri yeniden yüksek oynaklık gösterdi. Sadece son bir haftada, Bitcoin (BTC), haftalık en yüksek ve en düşük fiyat aralığı arasında %11,15’lik bir boşluk gösterdi. Şimdi ise dakikalar içinde BTC yüzde 5 geriledi.

En iyi kripto, bugün 20.000 doları aştıktan sonra yaşam belirtileri gösterdi. Ancak o zamandan beri kazançlarının tamamını geri aldı. 

Bitcoin’in yükselişi ve düşüşü muhtemelen hisse senetlerindeki son satışlarla açıklanabilir. S&P 500, bugün %0.71’lik bir geri çekilmenin ardından Kasım 2020’den bu yana en düşük seviyesi olan 3.631’i  gördü. Sabah hisse senetlerine baskın olan lider kripto para yeniden korelasyona ayak uyduruyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin