Bitcoin neden düştü? Düşüş sürecek mi, ufukta artış mı var?
Bitcoin neden düştü? Düşüş sürecek mi, ufukta artış mı var?

Bitcoin neden düştü? Düşüş sürecek mi, ufukta artış mı var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir süredir 7 bin doların üzerinde kalıcı olmaya çalışan ve 7.500 dolara doğru ilerleyen Bitcoin, bugün birkaç saat içinde 7 bin doların altına düşerek yatırımcıları şaşırttı. 6.900 dolardaki mevcut destek seviyesi de korunamazsa düşüş havasının artması muhtemel görünüyor. Peki Bitcoin neden düştü, artacak mı?

Geleneksel pazarların çoğu bugün Good Friday sebebiyle kapalı. Ancak kripto para borsalarının işlem hacimlerinde önemli bir düşüş yaşanmadı. Bu da düşüş hareketinin gerçek olduğunu ve boğaların 6.900 doları tutamaması durumunda düşüşün devam edebileceğini gösteriyor.

Bitcoin neden düştü?

7 Nisan’da Bitcoin, teknik analizde genellikle düşüş eğilimini gösteren bir çift tepe oluşumu kaydetti. Uzmanlar en büyük kripto para biriminin, çift tepenin üzerine çıkamaması halinde acı verici bir düzeltme ile karşılaşabileceğini öngörüyordu.

Düzeltmenin balina denen büyük yatırımcılar tarafından tetiklendiği anlaşılıyor. Dünden beri balina gözlemcisi Whale Alert, çoğu kripto borsalarından bilinmeyen cüzdanlara olmak üzere alışılmadık derecede yüksek sayıda büyük BTC işlemleri yayımladı. Bu büyük hamlelerin bazıları dahili transferler olabilir ancak çoğu dahili olamayacak kadar küçük ve göz ardı edilemeyecek kadar büyüktü.

Daha da endişe verici olan, bu büyük transferlerin bir kısmının en büyük düşüş mumundan iki saat önce gerçekleşmiş olması. Bu durum tasfiye devam ettikçe düşüş trendinin daha da kötüleşebileceğini düşündürüyor.

Bitcoin fiyatının 6.300 ve hatta 6.000 dolara düşse bile, orta vadede çok daha güçlü bir şekilde geri dönebileceği düşünülüyor. Pek çok kişi Fed’in 2,1 trilyon dolarlık ilave teşvikinin BTC fiyatlarını iyileştireceği umuyordu ancak beklenen yükselişin ertelendiği görülüyor.

Kripto para piyasası mevcut piyasa belirsizliği sürerken halving etkinliğini dört gözle bekliyor. Bu koşullarda bile mevcut seviyede tutunmayı başarırsa BTC yakında 7.500 doların üzerine çıkabilir.

Sizce Bitcoin artacak mı? Yorumlarda bizimle paylaşın.

bitcoinist

Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin