featured

Bitcoin neden 40,000 doların altında sıkıştı kaldı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider olan Bitcoin birçok farklı farklı sebeplerle düşüş trendlerine maruz kaldı. Bu durumlarda uzun vadeli BTC yatırımcıları genellikle trendden etkilenmediler. Birçok yatırımcı düşüş hareketleri sırasında Bitcoin pozisyonları kapatmayı tercih ederken uzun vadeli yatırımcılar HODL yapmaya devam ettiler.

Karamsarlık hâkim

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 2022 yılında fiyatında önemli dalgalanmalara tanık oldu. Bu yazının yazıldığı sırada BTC, son 24 saatte %1,54 oranında bir artışla 39,000 dolar civarında işlem görüyor. Kripto para birimlerine olan ilgiye rağmen, makro belirsizlik genel anlamda hissedildi. Aşağıdaki grafik BTC’nin Birikim Trend Puanını gösteriyor.

Bitcoin

Bu grafiğe göre, mevcut piyasada birikmiş tüm cüzdan boyutlarındaki fiyata duyarsız HODL yapan yatırımcılar var. Bu konuda şöyle bir tweet atıldı:

Makro belirsizlik 2022 boyunca BTC HODLer inancını test ederken dengeli arz ve talep görüyoruz. Bu, 2021 ortalarında görülen net dağılımdan oldukça farklı.

Bu yazının yazıldığı sırada birikim puanı 0,3’tü. Buradaki pozitif bir puan, balinaların veya pazarın büyük bir bölümünün biriktirdiğini gösterir. Sıfırın altında bir puan ise piyasa tarafından bir makro dağılımın olduğu anlamına gelir.

Ancak, teknik veriler incelendiğinde hepsinin karamsar olduğu söylenemez. Özellikle, “Plan C” takma adlı kripto para analisti ve yatırımcısı bir tweetinde  Bitcoin birikim adreslerinin sayısının geçen ay parabolik hale geldiğini açıkladı.

Plan C, birikim adreslerini “en az iki tane toz olmayan transfere sahip olan ve HİÇBİR ZAMAN BTC harcamamış adresler” olarak tanımladı.

Bunun altında bir yükseliş yok

Volatilitenin ortasında BTC’nin fiyat hareketine biraz ışık tutmak için, “Rekt Capital” isimli kripto yatırımcısı Twitter’da aşağıdaki grafiği paylaştı. Bu grafiğe göre kripto liderinin fiyatında daha yüksek dipler ve daha düşük zirveler fırsatının mevcut olduğu görülüyor.

 

 

Rekt Capital, son iki hafta içinde güçlü direnç noktaları olduğunu kanıtlayan yeşil ve mavi üstel hareketli ortalama (EMA) çizgilerine işaret etti.

Daha fazla düşüş olasılığı yüksek. Hollandalı piyasa analisti Michaël van de Poppe, BTC fiyatının 46,000 doların altında yükselişe geçmediğini kaydetti.

Bitcoin, uzun süredir 33,000 dolar ile 45,000 dolar aralığında sıkışmış durumda. Boğalar, 40,000 dolarlık psikolojik seviyeyi aşmak için daha fazla baskı uygulamak zorunda kalacaklar.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin