featured

Piyasa lideri olan Bitcoin için işler ne zaman iyileşmeye başlayacak? İşte uzman yorumu…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İki büyük kripto fenomeni, Bitcoin bir gecede 19,000 doların altına düştüğü için “işler her zaman daha da kötüye gidebilir” diyor.

Jackson Palmer ile 2013 yılında bir parodi olarak orijinal meme token’ı DOGE’yi kuran BT mühendisi Billy Markus, dünyadaki ve kripto endüstrisindeki son olayları özetlemek için Twitter’da paylaşım yaptı. Bu paylaşımında “işler her zaman daha da kötüye gidebilir” dedi Bu açıklama, milyarder Elon Musk’ın tepkisini çekti.

İşler sadece Bitcoin için kötüye gitmiyor

Çarşamba günü Federal Rezerv, Avrupa’daki karışıklıkların artmasıyla birlikte birden fazla piyasa uzmanının beklediği gibi faiz oranını 75 baz puan artırdı.

Bu haberin ardından piyasa lideri olan Bitcoin, 19,000 dolar seviyesinin altına düşerek 18,293 dolara dokundu. Şimdiye kadar BTC bir miktar toparlanmayı başardı. Bugün erken saatlerde 19,220 dolara ulaşmasının ardından bu yazının yazıldığı sırada 19,113 dolar civarında işlem görüyor.

Bitcoin

Çinli kripto gazetecisi ve blog yazarı olan Colin Wu, Federal Rezerv raporuna atıfta bulunarak şu sözleri söyledi:

Enflasyon, pandemi, daha yüksek gıda ve enerji fiyatları, daha geniş fiyat baskılarıyla ilgili arz ve talep dengesizliklerini yansıtarak faiz yüksek kalmaya devam ediyor

Fed, bu yıl mayıs ayından bu yana düzenli faiz artırımları yapıyor. Bu da Bitcoin de dahil olmak üzere risk varlıkları üzerinde ekstra baskı oluşturuyor.

İşte BTC’nin yükselmeye başlayacağı zaman

Galaxy Digital fonu başkanı ve eski Goldman Sachs fon yöneticisi Mike Novogratz kısa süre önce bir röportajda, Fed politikasını sertlikten çıkarıp parasal gevşemeye geri döndüğünde Bitcoin’in nihayet yükselmeye başlayacağını belirtti.

Temmuz ayında aynı seviyelerde işlem gördükten sonra, Bitcoin ağustos ayında ve eylül ayının ilk haftalarında 24,000 dolarlık seviyeyi geri kazanarak 24,588 dolara ulaşmayı başarmıştı.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin