Bitcoin 20.000 dolar seviyesine ne zaman geri dönecek?
Bitcoin 20.000 dolar seviyesine ne zaman geri dönecek?

Bitcoin 20.000 dolar seviyesine ne zaman geri dönecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, dünkü işlem seansını kritik seviyenin üzerinde kapatmayı başardı ve boğalara daha fazla düşüşü önlemek için mücadele şansı verdi. Bununla birlikte, bugünün ticaret seansı, BTC’nin 19.000 dolarlık alanın altına hareket etmesiyle ayıları destekledi.

Yazım sırasında Bitcoin, son 24 saatte %1 ve bir haftada %2,4 kayıpla 18.900 dolar seviyesinden el değiştiriyor. Piyasa değerine göre ilk 10’da yer alan diğer kripto para birimleri, Cardano ve Solana dışında benzer bir trend izliyor. Bu kripto para birimleri, piyasa genelinde ağır kayıplar kaydediyor.

Bitcoin price BTC BTCUSDT

Bitcoin fiyatı likiditeyi düşürüyor

Geçen hafta, Bitcoin fiyatı ABD tarafından yayınlanan TÜFE verilerine olumsuz tepki verdi. Bu metrik, enflasyon için en önemli ölçütlerden biridir ve Eylül baskısı daha yüksek seviyelere işaret ediyor.

Buna karşılık, ABD Merkez Bankası (Fed) küresel piyasaların parasal koşullarını daha da sıkılaştıracak gibi görünüyor. Bu politika, Bitcoin ve riskli varlıklar için herhangi bir yükseliş momentumunu sınırlamaya devam edecek.

Daha yüksek enflasyona ve şahin bir Fed’e verilen bu tepki, Bitcoin fiyatının 17.600 dolar civarındaki yıllık en düşük seviyelerini tekrar ziyaret etmesine neden oldu. BTC, 19.000 dolarlık alana geri döndüğü için hızlı bir şekilde toparlandı.

Düşüş sırasında, BTC toparlanırken birçok yatırımcı uzun pozisyonlar açtı. Bu yatırımcılar daha yüksek bir hareket bekliyorlardı. Analist Justin Bennett’e göre, Bitcoin fiyatı yükseliş momentumunu sürdürmeden önce likidite topluyor.

Bennett, BTC’nin 18.600 dolar ile 19.800 dolar arasında dar bir aralıkta hareket ettiğine dikkat çekti. Kripto para birimi, 20.000 dolar bölgesine yaklaşmadan önce bu seviyelere geri dönebilir.

Bitcoin price BTC BTCUSDT Chart 2

Bitcoin nasıl hareket ediyor?

Yazım sırasında, Bitcoin fiyatı bu yörüngeyi takip ediyor gibi görünüyor. Kripto para dar aralıkta hareket ediyor ve kanalın zirvesini hedefliyor olabilir.

Araştırma firması Santiment’ten gelen veriler, Bitcoin’in teslim olma belirtileri gösterdiğini belirtiyor. Birçok kişi, geçtiğimiz aylarda BTC sahiplerinin topluca teslim olduğuna ve bu uzun konsolidasyon dönemini bir sonraki yukarı yönlü hareketi hızlandırmak için gerçekleştiğine inanıyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin