Bitcoin ne kadar düşebilir? En iyi analistler hedef gösterdi
Bitcoin ne kadar düşebilir? En iyi analistler hedef gösterdi

Bitcoin ne kadar düşebilir? En iyi analistler hedef gösterdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Salı günü düşüşünü sürdürdü. Yatırımcılar altın ve dolar gibi geleneksel güvenli limanlara yöneldikçe %2’den fazla düşüşle 37.600 dolara geriledi.

Şu anda iki haftanın en düşük seviyesinde işlem gören kripto para birimi için, Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmanın kızışmasıyla, analistler 30.000 dolar seviyesini ön görmeye başladı.

BTC fiyatı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in doğu Ukrayna’da kendi kendini ilan eden ayrılıkçı cumhuriyetleri tanıdığını ve asker gönderdiğini açıklamasının ertesi günü 36.372 dolara kadar düştü.

Diğer kripto para birimleri de düşüş yaşadı, ETH %3 ve XRP %9 düştü.

İşte analistlerin açıklamaları

Kripto varlık yönetimi şirketi Blofin’den bir volatilite uzmanı olan Griffin Ardern şu açıklamalarda bulundu:

“Gergin bir durumda, yatırımcılar daha riskli hisse senetleri ve kriptolar yerine altın ve ham petrol gibi emtialara öncelik verecek.”

2V Research’ten John Roque ise bir notta şunları söyledi:

“Dünyanın girdiği bu son girdabda, ABD/Rusya/Ukrayna’da, her sorunun cevabı olduğu iddia edilen varlık olan bitcoin sessizce zayıfladı ve baş düşmanı olan altının performansının belirgin bir şekilde altında kalıyor.”

Yatırımcılar külçeyi tüm zamanların en yüksek seviyesine gönderdikçe, Bitcoin’in Temmuz 2021’den bu yana görülmeyen bir seviye olan 30.000 doların altına düşebileceği tahmin ediliyor.

Nexo’nun kurucu ortağı ve yönetici ortağı Antoni Trenchev bu noktayı yineledi:

“Bitcoin’in artan Ukrayna gerilimleri arasında 40.000 doları tutamaması, 30.000 doların tekrar oyunda olduğu anlamına geliyor.

Jeopolitik, şimdilik hem geleneksel hem de kripto pazarlarının birincil itici gücü olarak enflasyonun yerini aldı.”

Altın fiyatları gün içinde ons başına 1.900 doların üzerine çıkarken, gümüş fiyatları da %1’den fazla arttı ve Japon yeni de talep gördü.

Welt’ten Holger Zschaepitz, “Bitcoin jeopolitik krizlerde güvenli bir sığınak olmayacak gibi görünüyor” dedi ve ekledi:

“Altın yükselirken, dijital altın olarak adlandırılan Bitcoin düştü. Dijital ve analog altın arasındaki korelasyon negatif. Dijital altının kaçmanın daha iyi bir yolu olduğu anlatısı Ukrayna’da gerçekleşmedi.”

Son haftalardaki Ukrayna-Rusya gerilimlerinin yanı sıra, bitcoin de Federal Rezerv faiz artırımı korkularından kaynaklanan bir mücadele ile karşı karşıya kaldı.

yahoo


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin