featured

Bitcoin ne kadar? Bitcoin teknik görünüm ve alıcılar, fiyatı yeniden aşağıya mı yollayayacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Temmuz ayının sonunda ve Ağustos ayının başında kötü çizelgede yer almayan Bitcoin, kısa sürede iyi bir performans gösterdi. Ancak bu performans uzun vadeli bakışa fazla etki etmedi. 25.000 doların üstüne çıksa bile bir türlü kapanışlar bu bölgenin üzerinde gerçekleşmedi.

Bitcoin teknik görünüm olarak ayın bitişinde yeniden 20K altını değerlendiriyor. Yatırımcılar Bitcoin ne kadar? Sorusuna yanıt ararken dalgalı seyir bu süre zarfında dikkat çekiyor.

20.600 dolar ile 19.600 dolar engeller arasında sallanan BTC grafiği, ticaret yapılmayan bir bölgeyi temsil ediyor. Dolayısıyla, bu kısa aralıkta dalgalanan kripto para fiyatı, piyasa katılımcıları arasındaki belirsizliği yansıtıyor.

BTCUSDT
BTC/USDT Günlük Parite

Bitcoin teknik görünüm: Fiyatın gidiş yönü neresi?

BTC/USDT paritesi V-top dönüşü, fiyatları 20.320 dolara düşürdü. Yatırımcıların Haziran-Temmuz rallisinde topladıkları toparlanma kazancının yaklaşık %70’ini dengeledi. Birkaç destek seviyesini kıran Bitcoin teknik görünüm ile beraber 19.500-19.300$ bölgesine geriledi.

Son dört gün içinde BTC fiyatı, yukarıda belirtilen destek ile dar bir fiyat aralığı oluşturan 20.600 dolarlık direnç arasında rezonansa girdi.

Teknik görünüm

Bitcoin teknik görünüm ile ilgili RSI, EMA ve destek/direnç seviyeleri de kıstas olabilir. İşte detaylar şu şekilde:

  • RSI: Aşırı satım bölgesinin boyun çizgisinden döndürülen günlük RSI eğimi, fiyat indirimli oranlarda işlem görüyorsa, yatırımcılar aktif olarak alım yaptığını gösterir.
  • EMA’lar : 4 saatlik grafikte azalan EMA’lar (20, 50, 100 ve 200), satıcıların trend kontrolüne sahip olduğunu gösteriyor. Ayrıca, 50 günlük EMA, Bitcoin fiyatına dinamik direnç görevi görür.
  • Direnç seviyesi – 20.600$ ve 22.000$
  • Destek seviyesi – 19.500$ ve 18.600$
Bitcoin Market Değeri
Bitcoin Market Değeri Haftalık Görünüm

Bitcoin neden düştü?

Lider varlığın düşüşü birçok nedene bağlı. Yani Bitcoin neden düştü? Sorusunun altında Fed’in yaklaşması, Mt.Gox’un BTC dağıtma söylentileri nedenleri aranabilir. Ayrıca daha fazla fiyatlanma yapmaması satış baskısını artırdı. Bununla beraber hacim düşüşü geri çekilmeyi tetikledi.

Bitcoin Dominance (40.05)

Bitcoin dominance ne kadar?

BTC’nin hakimyeti şu anda piyasanın yüzde 40’ına denk geliyor. Lider varlık 40’lık dilim üzerinde kalarak piyasada belli bir baskınlığı sürdürüyor.

BTC/USDT 15M Görünüm

Bitcoin en yüksek kaç dolar oldu?

Bitcoin teknik görünüm içinde son 24 saatlik zaman diliminde 20.575 dolar seviyesini gördü. Aslında bu bölgeyi denemesiyle hangi alan içinde kaldığını da tahmin etmek mümkün. 20.500$ alanının geçilememesi 19.500 ile paralel gittiğini gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin