Bitcoin nasıl alınır
Bitcoin nasıl alınır

Bitcoin nasıl alınır, ne kadar alınabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popülerliği her geçen gün artan kripto para sektörünün lokomotifi Bitcoin’in, her geçen gün değeri artıyor ve bununla doğru oranda meraklı sayısı da artıyor. Bitcoin ile yeni tanışanların ilk sorduğu soruların başında, ”Ne kadarlık Bitcoin alabilirim?” ve Bitcoin nasıl alınır?” soruları geliyor.

Bu makalede, nasıl ve ne kadarlık Bitcoin alabileceğinizi anlatacağız.

*Ne kadarlık Bitcoin alabilirim? önce bu sorudan başlayalım.

Bitcoin, yapısı gereği 100milyon Satoshi’den oluşmaktadır. 1btc=100.000.000 satoshi

Bu açıklama, bilinen bir yanlışı düzeltmiş olmalı. ”1 btc almak için, bu günün kuruna göre 2,700$’a ihtiyacım var” bilgisi yanlıştır. Dilediğiniz zaman, dilediğiniz kadar bitcoin alabilirsiniz. İster 100TL’lik, ister 100binTL’lik.

Bitcoin nasıl alınır ?

Ülkemizde direk Türk Lirası ile Bitcoin almanızı sağlayan borsaların sayısı artık oldukça fazladır.  Hangi borsadan işlem yapmak istediğinize kendiniz karar vermelisiniz.

Bu link ile TL ile işlem yapabileceğiniz Binance Türkiye’de %10 komisyon indirimi hesap açabilirsiniz.

Bu link ile Binance Globalde %20 komisyon indiirmli hesap açabilirsiniz.



 

1- Yapmanız gereken yukarıda isimleri geçen Bitcoin alım-satım platformlarından herhangi birinden sadece birkaç dakika süren üyelik oluşturmanız. Günlük 500TL’den daha fazla işlem yapacağınızı düşünüyorsanız, limitinizi arttırmak için, kimliğinizin ön ve arka fotoğrafını üye olduğunuz siteye yüklemeniz yeterli. Kısa sürede günlük limitiniz 100.000TL’ye kadar yükselecektir.

2- Üye olduğunuz sitenin TL işlemleri bölümünden, yatırmak istediğiniz tutarı girin. Karşınıza iban ve açıklama kodu çıkacak. Bu açıklama kodu ile girmiş olduğunuz tutarı bu ibana eft yapın. Sadece dakikalar içinde Türk Liranız, hesabınıza geçmiş olacak.

3-Bitcoin (BTC) işlemlerinden, alım-satım kısmından Türk Liranız karşılığında Bitcoin’i satın alabilirsiniz.

İşte Bitcoin almak bu kadar basit 🙂

Şimdi aldığınız Bitcoin’lerinizi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Dilerseniz uzun vadeli yatırım, dilerseniz kısa süreli alım satım işlemleri, dilerseniz alışveriş için kullanabilirsiniz.

Ne kadarlık Bitcoin alabilirim?

Bitcoin, yapısı gereği 100 milyon satoshi’den oluşmaktadır. TL-kuruş, Dolar-cent gibi düşünebilirsiniz. Dolayısıyla işlem yapmak istediğiniz borsanın minimum Türk Lirası sınırı ne kadar ise o kadarlık Bitcoin alabilirsiniz. ( Genelde bu rakam 100 TL’dir )

 

Ülkemizde Bitcoin kabul eden yerlerin listesini burda görebilirsiniz. 


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.




 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin