Analist, Bitcoin Nasdaq arasındaki korelasyon beklentisini açıkladı…

Bitcoin Nasdaq evliliği son bulmuyor: İkili arasında yeni bir ATH geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika’nın en önemli teknoloji borsası Nasdaq, kripto piyasasına yakınlığı ile biliniyor. Şu sıralar beraber hareket eden bir korelasyon yakalanmış durumda. Bunu Bitcoin Nasdaq grafiğinde daha iyi görüyoruz. Şimdi bu ikili arasında yeni bir rekor geldi.

Koronavirüs salgının başlangıcından bu yana Bitcoin Nasdaq 100 endeksinde listelenen büyük şirketlerle aynı yönde hareket etme eğilimi gösterdi. Son zamanlarda, bu korelasyon her zamankinden daha yakın hale geldi. Korelasyon birbirinin kopyası olduğunu gördük.

Gerçekten de, Bloomberg verilerine göre, Nasdaq 100 endeksi ile piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi arasındaki 40 günlük korelasyon, 8 Nisan’da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0.6945’e ulaştı.

Bitcoin Nasdaq korelasyonu zirveyi yaşadı

Teknoloji hisseleri ile kripto varlıklar bir bakıma aynı geminin yolcusu. Her iki yatırım enstrümanı dijital ve yeni dünyanın kurulumu olması hareketleri kopyalamasına neden oluyor. Analizin sonuçları hakkında yorum yapan Bloomberg’den Joana Ossinger şunları savundu:

“Artış, Bitcoin’in bir çeşitlendirici olarak iyi çalıştığı argümanını daha da aşındırıyor. Bu da savunucular tarafından çekiciliğinin anahtarı olarak görülüyor.”

Nasdaq 100, Apple (NASDAQ: AAPL), Microsoft (NASDAQ: MSFT), Tesla (NASDAQ: TSLA) gibi inovasyon liderleri de dahil olmak üzere Nasdaq Borsasında listelenen piyasa değerine göre en büyük 100 yerel ve uluslararası finans dışı şirketi içeriyor. Amazon (NASDAQ: AMZN) ve Amgen (NASDAQ: AMGN) şirketlerini de dahil edebiliri.

Daha öncesinde Bitcoin’in getirilerinin dünyanın başlıca endekslerinden ortalama yatırım getirisinden (ROI) daha iyi performans gösterdiğini biliniyordu. Yani, Bitcoin’in yatırım getirisi, son beş yılda S&P 500, Dow Jones Industrials ve Nasdaq endekslerini %1,645 oranında geride bıraktı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin