Bitcoin miras kalması için cüzdan sahipleri önlem alması gerekiyor
Bitcoin miras kalması için cüzdan sahipleri önlem alması gerekiyor

Bitcoin miras kalır mı? Ölen kişilerin Bitcoin’lerine ne oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mahremiyet takıntılı, servet peşinde koşan pek çok kişinin, özel anahtarlarını gizli tutmak için özel çaba harcadığını biliyoruz. Ancak ölüm habersiz bir şekilde ortaya çıktığında, anonim bir kripto milyonerin ailesini ve akrabalarını mirastan mahrum bırakılabilir. Bilinen son örneklerden birinde, ABD’li yatırımcı Matthew Mellon bu yılın başlarında öldü ve 500 milyon dolardan fazla değerli bir kripto serveti onla beraber gitti. Bu vahim olay yeni bir tartışma başlattı Bitcoin miras kalır mı?

Bitcoin miras kalabilir ama önlem alınırsa!

Daha ilginci, Güney Afrika’da binlerce insan kripto paraya yatırım yaptı. Bu bireylerin birçoğu ailelerine daha iyi bir yaşam sunmak için bu yatırımı seçti. Fakat birçoğu miras dahi bırakamadan tüm servetleriyle sonsuza kadar gidebilirler. Güney Afrika’daki Stonehage Fleming yöneticisi Eran Brill, Güney Afrika özelinde bu tarz vakaların çok yaşandığını şu sözlerle ifade ediyor:

Açıkçası bu sektör daha çok yeni ve bu tarz şeyler yaşanabiliyor. Cüzdan sahiplerinin bu noktada en kötü senaryoyu hesaplayarak bir plan oluşturmaları gerekiyor. Elbette ölümle kimse yüzleşmek istemez ancak hayatta her şey var ve her şeye de hazırlıklı olmak gerekiyor.

Aileler iki kat acı yaşıyor

Akrabaları için anahtarlarını bırakmadan ölmüş olan Bitcoin yatırımcılarıyla alakalı birkaç örnek bulunmakta. Bu gibi durumlarda, aileler bir tür “çifte cenaze töreniyle” uğraşmak zorundadırlar, zira sevdiklerinin kaybını yaşarken, kendilerine ait olan, telafi edilemez bir servetin kaybını da yaşamış olacaklar.

Bitcoin’in ana cazibesinin, nasıl bir ölümcül zayıflık olabileceği görünüyor. Kullanıcılar yüksek banka ücretleri ve vergilerden muafiyet kazanabilirler, ancak eski sistemin iyi tarafını, mülklerinin idaresiyle ilgili yardım gibi, olanakların bulunması.

Ölümden sonra Bitcoin: Sonsuza kadar kaybedilebilecek miras!

Chainalysis’e göre, şu anda dolaşımda olan (yaklaşık 23,5 milyar dolar değerinde) tüm Bitcoin’lerin yaklaşık yüzde 25’i sonsuza dek yok oldu. Ölüm muhtemelen bu kayıpların iyi bir kısmını oluşturur. Ancak Mellon’un son örneği, özellikle, yatırımcıları kendi hayatlarının ötesinde düşünmeye başlamaya teşvik edebilir.

Yatırımcıların cüzdanlarını korumak için gizliliğe değer vermeye eğilimli olmaları nedeniyle, kripto para birimindeki biriken zararlar muhtemelen önümüzdeki yıllarda bir sorun haline gelecek. Ölüm bir endişe olsa da, Bitcoin serveti, hırsızlık, yanlışlıkla silinme, güvenlik ihlalleri, parola ve sabit disklerin kaybı ile de kaybolabilir. Bu, kısmen, kripto yatırımcılarının bilgilerini neden gizli tuttuğunu açıklıyor.

Her ne kadar ölen kişinin bunu pek umursamayacağı aşikar olsa da hiç kimse sevdiklerine yardım edebilme fırsatını kaçırmak istemez. Bu sebeple endişeli yatırımcılar için yeni bir avukatlık düzenlemeleri getirilebilir ya da daha önce gördüğümüz EOS ve PAX tokenlerinde bulunan arka kapılar gerektiğinde geri çağrılabilmek için tüm tokenlere uygulanabilir.

News.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin