featured

Bitcoin destekçisi Microstrategy, üç aylık raporunu yayınlayacak! Kayıpları ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Daha önce Michael Saylor tarafından yönetilen ve en fazla Bitcoin’e sahip olan şirketlerden bir tanesi olan Microstrategy, üç aylık kazançları raporlayacak.

Microstrategy Bitcoin

En fazla Bitcoin’e sahip şirketlerden biri olmaya devam eden Microstrategy, kripto stratejisi hakkında herhangi bir yorum bekleyen yatırımcılarla üç aylık kazançlarını bildirmeyi planlanıyor. Şirket şu anda, Bitcoin satın alınarak yapılan toplam yatırımcılar sonucunda %50’lik bir realize edilmemiş kayba sahip. Geçen hafta BTC fiyatındaki artış, devam eden ayı piyasasında yatırımcılara çok ihtiyaç duyulan bir rahatlama olarak geldi.

Microstrategy, Bitcoin yatırımında zararda

Piyasa liderinin fiyatı, geçen yılki boğa koşusu sırasında kaydedilen fiyatının çok altında. Bitcoin yatırımcılarının büyük bir kısmı, 2022’deki uzun süreli düşüş momentumu yüzünden hâlâ zararda.  2022’nin büyük bir bölümünde, Microstrategy, Bitcoin yatırımı sonucunda %50’lik bir kayıp yaşadı. BTC token’larını uzun vadede elinde tutmaya devam ederlerse, realize edilmemiş kaybın şirketin beklentileri üzerinde büyük bir etkisi olmayabilir. Şirket, BTC fiyatı önemli ölçüde düştüğü için 2022’nin ikinci çeyreğinde 1 milyar doların üzerinde zarar bildirdi.

Görünüşe göre daha önce Michael Saylor liderliğindeki şirket, BTC token’larını uzun vadede tutma eğiliminde. Microstrategy’nin fiyat düşüşlerinden yararlanarak BTC cüzdanlarına daha fazla varlık eklemesi gerçeği açıkça görülüyor. Bu bağlamda şirketin Bitcoin stratejisi hakkında herhangi bir yorum yapıp yapmayacağını görmek ilginç olacak. Şu anda Microstrategy, Marathon Digital ve Tesla’nın arkasındaki en büyük kurumsal Bitcoin sahibidir. Elon Musk liderliğindeki Tesla, şu anda 9,720 adet BTC token’ınına sahip.

Bitcoin stratejisi

İş zekası şirketi, bu yılın başlarında genel müdür rolünde bir yüz değişikliği yaşadı. Bitcoin’in en güçlü destekçilerinden biri olan Michael Saylor, Ağustos ayında CEO rolünden istifa etmişti. Ancak Saylor şimdi şirkette icra başkanı sıfatıyla devam ediyor. Şimdi daha çok Microstrategy’nin Bitcoin satın alma stratejisine ve ilgili kripto savunuculuğu girişimlerine odaklanıyor.

Bitcoin Hazineleri’ne göre MicroStrategy, geçen ay itibariyle elinde toplam 130,000 adet BTC token’ı tutuyor. Şirket, 20 Eylül’de 19,851 dolarlık bir fiyattan 301 adet BTC satın alarak nispeten küçük bir işlem gerçekleştirdi. Fiyat takip platformu CoinMarketCap’e göre, BTC fiyatı son 24 saatte %0,56 oranında bir artış yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 20,592 dolar civarında işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin