Kripto dünyasında bu hafta nasıl geçti? Ön plana çıkan varlıklar neler oldu?
Bitcoin mi Ethereum mu? Geleceğin kripto parası hangisi?

Bitcoin mi Ethereum mu? Geleceğin kripto parası hangisi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, geçen yıla göre yüzde 600’den fazla arttı ve bu da onu trader’lar arasında en önemli kripto para yaptı. Herkes piyasa değerine göre bir numaralı dijital para birimini kabul ediyor ve son zamanlarda 1 trilyon dolar eşiğini geçti. Bu aşamada, Bitcoin’i duymamış olanlar bir mağarada yaşıyor olabilir ancak birçok analist hâlâ Ethereum’un kripto ticaret alanında bir numaralı kripto para olarak varlığı potansiyel olarak geçebileceğine inanıyor.

Bitcoin mi Ethereum mu?

Bitcoin etkileyici bir fiyata sahip olabilir ve bir hedge aracı ve spekülatif bir varlık olarak iyi iş çıkarırken, Ethereum, endüstri liderlerinin iddia ettiği gibi, akıllı sözleşme yetenekleri sunması ve gelecekteki kripto paraların geliştirilmesine yol açması anlamında Bitcoin’i geçiyor. Yatırımcıları onu Bitcoin ile aynı mercek altında görmüyor olsalar da, muhtemelen para biriminin gelişimsel bir araç olarak ciddi bir geleceği olduğunu düşünüyorlar.

All Nodes’ta iş geliştirme başkanı olan Tally Greenberg, yakın tarihli bir röportajda durumu değerlendirdi ve her bir token’ın faydalarını şöyle açıkladı:

Bitcoin, kripto para piyasasında değer yatırımı özellikleri arayan yatırımcılar için tercih edilen varlıktır. O halde başarı, bu varlık için devam eden bir fiyat takdiridir ve yatırımcılar Blockchain ve kripto para birimlerinin geleceğine inanmaya devam ettikçe takdir edileceğini kabul eder. Ethereum ise sadece bir kripto para birimi değil. Akıllı sözleşmeleri, dapp’leri (merkezsiz uygulamalar) ve DeFi (merkezsiz finans) projelerini destekleyen bir ağdır. Gelecek vadeden teknolojiye yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, bu kripto varlığına daha fazla dikkat etmelidir. Ethereum blok zincirindeki defi projelerinde, sekiz ay önceki 4 milyar dolara kıyasla şu anda 41 milyar dolardan fazlası kilitlendi. Ethereum için başarı bu yıl da güçlü görünmeye devam ediyor.

Bu analistlerden bazıları, Invictus Capital’daki Jason Peckham gibi, Bitcoin’in her zaman üstün olacağına inanıyor ve yorum yapıyor:

BTC’nin lider kripto para birimi olarak tahttan indirilmesi pek olası değil, ancak Ethereum blok zincirinde gösterilen büyümeye karşı durmak zor. Her biri ayrı ve karşılıklı yarar sağlayan kullanım durumları için yarıştığından, işlevsel açıdan bakıldığında pek anlamlı olmasa da, doğal olarak birbirleriyle “karşılaştırılacaklar”. BTC’nin ‘dijital altın’ anlatısı yakından biliniyor ve görünüşte daha karmaşık ve dinamik olarak gelişen ETH anlatımından korkabilecek yeni kullanıcıları çekmek için faydalı.

Bazıları altcoin’in kral olacağını söylüyor

Narrow Straight Writing’den Noam Levenson gibi analistlere göre ise Ethereum’un kripto alanınıda liderliği devralması muhtemel. Levenson şöyle açıklıyor:

2021’de fiyat performansı açısından ETH’nin BTC’yi geçme olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum. Ethereum, DeFi hizmetlerinin ve NFT’lerin artan popülaritesinin faydasını taşıyor.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin