Bitcoin madencilik zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı! BTC fiyatı etkilenecek mi?
Bitcoin madencilik zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı! BTC fiyatı etkilenecek mi?

Bitcoin madencilik zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı! BTC fiyatı etkilenecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin madencilik zorluğu %10’dan fazla artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 37.59 T’ye ulaştı. Ağın tüm karma oranı 269.02 EH/s’dir. Lider kripto para birimi, 21.000 dolar seviyesinin biraz üzerinde işlem görüyor.

Bitcoin madenciliği zorluğu, bir Bitcoin madencisinin blok zincirine eklemesi için geçerli bir blok bulmanın ne kadar zor olduğunun ölçüsüdür. Zorluk algoritması, her 2.016 bloktan sonra kendini ayarlar, böylece yaklaşık her 10 dakikada bir yeni bir blok oluşturulur.

Bitcoin‘in ağ hash oranı daha güçlü ekipman yükselten veya satın alan madenciler tarafından verilen zamanla artmaya devam ettiğinden, Bitcoin madenciliği zorluğu da şüphesiz istikrarlı bir şekilde artıyor. Bu, sürekli değişen ağ koşullarında zaman içinde mevcut olan toplam karma hızından bağımsız olarak blokların yaklaşık her 10 dakikada bir bulunmaya devam etmesini sağlamaya yardımcı olan “zorluk ayarı” olarak bilinir.

Bitcoin madenciliği yapmaya çalışan insan sayısı arttıkça, madenciler birbirleriyle rekabet ederken ve kaynaklarını bir araya toplarken zorluk o kadar artar. Bu, herhangi birinin bir blok ödülü kazanmasını zorlaştırır, yani ödüller daha düşük ve daha seyrek hale gelir.

Bununla birlikte, Bitcoin madenciliği zorluğu ile Bitcoin fiyatı arasındaki bağlantının kesin olarak gözlemlenmesi zor olabilir. Genel olarak konuşursak, zaman çerçeveleri açısından farklılıkları göz önüne alındığında, bu iki ölçüm doğrudan ilişkili değildir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin