Son fiyat artışından sonra, bitcoin üretmek için gereken enerjiyle ilgili dikkat çekici detaylar
Son fiyat artışından sonra, bitcoin üretmek için gereken enerjiyle ilgili dikkat çekici detaylar

Bitcoin madencilik zorluğu tarihin en büyük düşüşlerinden birini yaşadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ağındaki hesaplama gücünün ölçüsü olan Bitcoin hash rate, son haftalarda kötü günler yaşıyor. Ağ gezgini Blockchain.com’a göre, daha dün, ağdaki tahmini bilgi işlem gücü 107 milyon Terahash’e (TH/s) düştü. Bugün ise Bitcoin madencilik zorluğu, düşen hashrate’in bir sonucu olarak negatife geldi.

Bitcoin madencilik zorluğu yüzde 16 geriledi

Zincir analitik platformu Glassnode’un verilerine göre, Bitcoin madencilik zorluğu yüzde 16 düştü. Gelinen nokta Bitcoin tarihindeki en büyük ikinci negatif ayarlamayı temsil ediyor. En büyük düşüşün son dokuz yılda kaydedildiği bildirildi. O sırada madencilik zorluğu yüzde 18’lik negatif bir ayarlama yapmıştı.

Çin’deki Bitcoin madencilerinin mevsimsel göçü, hash oranının düşmesinin arkasındaki makul bir neden olarak gösteriliyor. Hash oranındaki önemli düşüş sürerken Bitcoin madenciliği zorluğu, hashrate’in ağ üzerindeki etkisini dengelemek için doğal olarak azaldı. Temelde, Bitcoin madencilik zorluğu, madencilerin blok ödülleri kazanması için gereken göreceli bir rekabet gücü ölçüsü.

Madencilik yapmak artık daha kolay

Daha ileri düzey madencilik makineleri (ASIC) düzenli olarak kullanıldığından, makinelerin yüksek işlem gücünün ardından madencilerin blok ödülleri kazanması daha kolay hale geliyor. Bu, diğer nedenlerin yanı sıra, Bitcoin ağındaki hash oranının yükselmesine neden oluyor. Bununla birlikte, programlanmış madencilik oranı değiştirilebileceğinden, Bitcoin ağı sonuç olarak güvensiz hale gelebiliyor.

Çözüm olarak ağı bu tür durumlarda dengelemek için madencilik zorluk ayarlaması getirildi. Dolayısıyla hashrate yükseldiğinde madencilik zorluğu da artıyor. Ancak ağ hashrate değeri düştüğünde madencilik zorluğu negatif bir ayarlama yapıyor. Madencilik zorluğundaki yüzde -16 düşüşün ardından, Bitcoin madenciliğinin daha kolay hale geldiğini söyleyebiliriz.

Bu arada BTC rallisinin henüz başında olduğumuza dair 5 kritik işaret açığa çıktı. Ayrıntıları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin