En eski Bitcoin madencisi kim? İşte sorunun yanıtına dair ipuçları…

Bitcoin madencilik şirketi iflas başvurusu mu yapıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin madencilik devi Core Scientific, iyi giden piyasada can sıkacak bir sıkıtı getiriyor olabilir. Bu haftanın genelinde iyi giden bir piyasada gelecek olan kötü haber gidişatı nasıl etkileceği bilinmiyor. Ancak şirketin iflasın eşliğinde olduğu gelen haberler arasında.

Bitcoin madencilik şirketi müşterilerine ödemek için nakit parası kalmadığını belirtti. Bu yüzdende iflas bayrağını çekeceği düşünülüyor.

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilerinden biri olan Core Scientific, yıl sonuna kadar nakitlerinin bitebileceğini ve sonunda iflas ilan edeceğini belirten bir bildirge paylaştı.

Bitcoin madencilik şirketinde iflas depremi

2022 yılının genelinde yaşanan BTC fiyatındaki keskin düşüşün şirketleri nasıl etkilediğini bir kez daha gördük. Bitcoin madencileri operasyonları gereği satış yapması ve maliyetleri karşılayamaması iflası beraberinde getiriyor.

Core Scientific, 27 Ekim Perşembe günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı başvuruda, BTC fiyat düşüşüne ek olarak, elektrik maliyetlerindeki artışın şirketin kârlılığını büyük ölçüde etkilediğini söyledi.

Bitcoin hash oranı yeni zirveler yaparken, Bitcoin madencilik büyük bir mücadele veriyor. Durum yakın zamanda düzelmezse, bu muhtemelen satış baskısını tetikleyebilir.

Core Scientific, ekipman sağlayıcılarına Ekim ayı sonlarında ve Kasım ayında vadesi gelen ödemeleri yapamayacağını söyledi. Şirket ayrıca ek sermaye artırma, stratejik danışmanları işe alma ve mevcut finansmanını yeniden yapılandırma gibi çeşitli finansman seçeneklerini araştırıyor.

Perşembe günü, Core Scientific sadece 24 Bitcoin ve 26.6 milyon dolar nakit tutuyor. Bu, Eylül ayında ABD SEC’e yaptığı başvuru sırasında elinde tuttuğu 1.501 BTC’den önemli ölçüde düşük.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin