BTC madenciliği ile ilgili üçüncü çeyrek raporu paylaşıldı

Bitcoin madencilik şirketi, Ağustos ayında ne kadar satış yaptı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto pazarında yaşanan düşüşler göz önüne alındığında satışların etkisi yadsınamaz. Özellikle Bitcoin madencilik şirketleri yaptıkları üretimden satışları gerçekleştiriyor. Ayrıca ucuzdan alan yatırımcılar kar satışlarını tetikliyor. Kısa vadeli satışlar gidişata ister istemez etki ediyor.

ABD merkezli Bitcoin madencilik şirketi, Ağustos ayında 1.334 BTC üretti. Bu üretimden şirket neredeyse hepsini sattı. Açıklanan rakama göre yaklaşık olarak 25.9 milyon dolara 1.125 Bitcoin satışı gerçekleşti.

Core Scientific’in Ağustos Üretim ve Operasyonel güncellemelerine göre, ortak yerleşim ve kendi kendine madencilik için 25.451 ASIC sunucusu işletiyor. Ayrıca veriler, üretilen hash oranının yaklaşık 21.54EH/s (saniyedeki hash oranı) olduğunu gösteriyor.

Bitcoin madencilik şirketinden binden fazla BTC satışı

Madencilik faaliyeti yürüten şirketlerin bu denli satış yapmalarının arkasında borçlanma ve maliyet önemli bir etken. Daha fazla üretim maliyet kalemini de artırıyor. Bu yüzdende satışların gelmesi sürpriz değil.

Amerikalı şirkette üretim sürecini artırdı. Yapılan açıklamada firma, Ağustos ayında yaklaşık 17.000 yeni ASIC sunucusu dağıttığını açıkladı. Büyük dağıtım, 1.334 Bitcoin üretilmesiyle sonuçlandı. Şirket, 2022’nin sonundan önce 43.000 ASIC sunucusu dağıtma planını açıkladı.

Ağustos ayında Core Scientific, kripto para başına ortalama 23.014 $ fiyatla 1.125 BTC satarak yaklaşık 26 milyon $ elde etti. Ağustos ayının sonunda, bugünün piyasa fiyatıyla yaklaşık 28 milyon dolar ve nakit olarak yaklaşık 47.2 milyon dolar olan 1.409 BTC’ye sahipti.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin